Prețurile pentru montajul aparatelor de aer condiționat au sărit în aer

Acum câteva puține săptămâni am cumpărat și montat două aparate de aer condiționat pentru că începuse să fie insuportabil în dormitor.

Am ales aparate de aer condiționat Daikin, mai aveam unul luat de acum 4 ani, eram mulțumit de el. Și am zis să merg pe același model, că eram și obișnuit cu el, nici prețul nu a evoluat dramatic.

Dacă însă acum 4 ani am plătit vreo 350 lei pentru instalare + kitul de instalare (console, cabluri, traseu frigorific – vreo 100-150 lei), de data aceasta doar instalarea standard a costat 800 lei per aparat.

Pe lângă costul pentru aparat a mai trebuit să plătesc și o taxă de scară. Am fost atenționat de asta în prealabil, dar mă așteptam să fie un 50, hai 100 lei pentru că se urca cineva pe o scară pentru legarea și montarea unității exterioare… Costul însă a fost 200 lei, bani luați..cum să zic, după ce se uită omul care face instalarea la tine de jos în sus.

Deci pentru montarea a două aparate de aer condiționat am plătit 1800 lei.

Partea bună este că băieții au lucrat foarte curat, au strâns și aspirat după ei. În plus, am făcut comanda duminică după amiaza pentru AC-uri, iar miercuri le-am și avut montate. Asta fiind la mijloc de iunie.

Acum câteva zile însă băieții de la aceeași firmă i-au cerut unui vecin taxă de scară 400 lei, pe motiv că au trebuit să se urce pe scară și în exterior, și în interior. Mă întreb, dacă ar fi montat mai multe aparate de aer condiționat, ar fi plătit taxa de scară de fiecare dată?
În final s-a rezolvat cumva, dar e total absurdă taxa aceasta de scară de fiecare dată când se urcă pe scară.
Pot să înțeleg că plătești o taxă de lucru la înălțime la un montaj. Însă nu să plătești pentru același aparat de două ori taxa.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

5 Comments on Prețurile pentru montajul aparatelor de aer condiționat au sărit în aer

    • Ai dreptate, cine știe, poate nu toți procedează la fel. Am luat aparatele de aer de la Aer Express, au fost ceva colaboratori de la ei. Nu aș putea însă să spun că am fost nemulțumiți de ei, drept dovadă că după mine și alți doi vecini au cumpărat de la ei aparatele de aer condiționat.

    • Eu am montat la mine un aparat, verificat altul, montat la parinti unul si recomandat si la altii cu Aer Conzal (acum 2-3 ani) – foarte multumit de ei, au venit si cu aspirator si tot ce trebuie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*