Ignorati orice discutie despre preturile produselor Apple

În pregătirea viitorului meu nou PC, de curând am cumpărat, că tot era în ofertă de Revoluția Prețurilor, un monitor Dell U2414H. Îl știu destul de bine pentru că este monitorul pe care îl folosește colegul meu, Iulian, la muncă. Eu am un Dell și un Samsung la muncă, dar U2414H este de mii de ori mai frumos, când le pui în comparație side by side.

Cum configurarea unui PC pornește în primul rând de la buget, am zis să cumpăr componentele cu încetul, când am ceva prin buzunar. Și am cumpărat, prima dată, monitorul. Acasă folosesc un iMac, este absolut superb, dar vă spuneam că în superbitatea lui mă limitează la niște chestii. În principiu la gaming. 🙂 Na, PC-ul adevărat mai așteaptă câteva salarii.

Până atunci, am instalat side by side monitorul Dell U2414H cu cel la iMac. Și îmi dau seamă că indiferent dacă Dell-ul este mega lăudat sau că scrie pe cutie „Our Award Wining Monitor”, tot displayul făcut de Apple e cel mai bun pe care l-am văzut până acum. Și acum înțeleg de ce un monitor Mac este peste 4.000 lei.

Desfăcând cutia Dell-ului, am găsit fișă de calibrare, materialele monitorului sunt bune, marginea este extraordinar de mică – însă e o problemă la culori și claritatea displayului. Cel de pe Dell este foarte rece și dimensiunea pixelului pare considerabil mai mare. Bine, sunt side by side cu un monitor de 23.8 (Dell) și unul de 21.5 (Apple). Matematic, poate e o explicație.
Și știți care e faza?  U2414H este monitorul pe care îl avem în birou pe care îl considerăm gen cel mai bun pe sistemele PC.

dell-u2414h-cutie

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

1 Comment on Ignorati orice discutie despre preturile produselor Apple

  1. Intotdeauna va fi ceva mai bun decat ce avem. Totul este sa ai termen de comparatie.
    Eu nu sunt chiar de acord cu monitoarele de la apple, mi se par culorile un pic ireale, chiar si dupa calibrare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*