Prețurile apartamentelor în București o iau razna

Urmăresc de vreo jumătate de an prețurile anumitor apartamente în București și am rămas cu concluzia că prețurile au luat-o razna.

Nu îmi pare că sunt atât de multe tranzacții, că anunțurile sunt cam aceleași. Văd apartamente care în iarnă erau postate la o sumă, se vedeau copacii înverziți (deci pozele erau de peste vara trecută), iar în vara asta același apartament e tot la vânzare.

Desigur, cu un preț mai mare cu 10%. Cam cu cel puțin 10% au crescut prețurile pentru toate apartamentele pe care le urmăream. În jumătate de an. Apartamente care inițial se vindeau la 55 – 60.000 EUR acum sunt la 65.000 – 70.000.

Și, repet, sunt aceleași și aceleași anunțuri care apar din când în când. Ba apar deodată, la agenții diferite, același apartament la preț diferit.

Să nu mai spun că uneori apare la configurație diferită același apartament.

Cred că prețurile vor crește în continuare. Probabil până undeva spre vara viitoare, când oamenii vor avea de ales fie să vândă, fie nu.

Plus că, vârsta multor blocuri din București va trece de 40-50 ani la 50-60 ani. Ori e ilogic ca prețurile pentru aceste apartamente să mai crească. Mai ales la cele dinainte de 1977.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

6 Comments on Prețurile apartamentelor în București o iau razna

 1. Am urmarit si eu piata din Ploiesti si s-au mai adaugat cam 10 mii de euro la apartamente cam ca ce am luat eu.
  Intr-un fel, ma bucur ca m-am grabit sa fac achizitia. Mizam pe faptul ca va creste piata si se vor ridica preturile.

  • Asta spuneam și eu, voiam să luăm ceva cât mai repede, dar nu am găsit ce ne doream. Iar prețurile în tot timpul ăsta au tot crescut. 🙂

 2. Eu am luat de 2 zile un apartament (credit ipotecar).
  Cand am “batut palma” apartamentul era binisor amenajat, decentel.
  Cand am intrat in el dupa ce am primit cheile…mda, cada zgariata, firele electrice rupte din tavan si pereti…lume buna, ce mai vorbim… 🙂
  Oameni educati… 🙂
  Oricum amenajez eu locuinta, dar e chestie de “a lasa loc de buna ziua” cum ne invatau pe noi in Ardeal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*