Pregătit de iarnă – schimbat anvelopele (2019)

Săptămâna trecută am avut inspirația de a face programările la service pentru schimbarea anvelopelor de iarnă.

Pentru mașina de serviciu, programarea la Meridian a trecut undeva spre mijlocul lui noiembrie. Amuzant, un coleg care a sunat la vreo oră-două după mine a fost programat spre sfârșitul lui noiembrie. Reprezentanțe aglomerate, csf..

În fine, pentru Fiesta am reușit să am disponibil la vulcanizarea unde îmi țin anvelopele depozitate slotul preferat de „sâmbătă, la ora 10”.

Se anunță însă nebunie de cum va da puțin frigul zilele următoare, așadar vă recomand să profitați de timp și să vă pregătiți mașinile pentru iarnă cât mai repede. Nu o să uit acum vreo 2 ani, mă întorsesem din Danemarca undeva înainte de Crăciun și am bătut orașul în lung și în lat ca să găsesc o vulcanizare sau un service unde să îmi schimbe anvelopele în aceeași zi. Ajunsesem din Bucureștii Noi în Petricani la ce a fost probabil cel mai încet schimb de anvelope din viața mea (am stat pe puțin două ore).

Mă uitam că și acum trei ani schimbasem anvelopele tot în ultimul weekend din octombrie, dar parcă atunci deja toată lumea își schimbase anvelopele.

În rest, între pregătirile de iarnă, se blocase bușonul de la rezervorul de antigel, de nu îl mai puteam desface. M-au rezolvat băieții cu 50 lei, comandă practic din mers la furnizorul de piese auto.

Altfel, cum am tot circulat cu Fiesta de când am finalizat cu incidentul decontat, toată lumea se uită la zgârietura de mi s-a tras anul trecut și devine deja obositor să răspund remarcilor. Cred că unii zic și că sigur am parcat ca un bou și am meritat-o 🙂

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*