Precomenzile de jocuri – utile?

Undeva anul trecut pe vremea aceasta jucam Detroit: Become Human și anticipam că în Aprilie anul acesta va apărea Cyberpunk, cred că cel mai așteptat joc al momentului și acum.

Personal pe lângă Cyberpunk mai aștept și Flight Simulator 2020 de la Microsoft, unde am văzut niște screenshoturi absolut bestiale. Ah, el se numește 2020, dar încă nu avem un release date 🙂

Cyberpunk a fost anunțat inițial pentru Aprilie 2020, apoi s-a amânat pentru septembrie și observ acum că noua dată de lansare este în a doua jumătate a lui noiembrie 2020. Cum ar veni, mai bine de jumătate de an de amânare (până acum) de la momentul inițial de lansare a precomenzile.

Ca jocurile să nu fie lansate la termenul stabilit, mai ales când sunt jocuri în afara marilor francize anuale (vezi EA Sports) nu este un lucru nemaiîntâlnit.

Ce mi se pare personal însă destul de ciudat este faptul că o mare parte a acestor jocuri mari sunt la precomandă. Adică oamenii plătesc jocul în avans cu o perioadă de timp, așteptând data lansării, doar ca ulterior jocul să mai fie amânat încă o dată.

Mi-e greu să înțeleg de ce ai plăti 2-300 lei pentru un joc care se va lansa peste jumătate de an și la care oricum ai riscul unei lansări amânate. Care e motivul?

Țin minte acum vreo 7-8 ani cumpărasem unul dintre jocurile Assansins Creed la precomandă, dar era livrarea anunțată peste 1-2 săptămâni. Motivul de atunci a fost să am CD-ul de joc în ziua lansării, dar acum totul este electronic și descarci fie din PS Store, fie din Steam sau alte surse.

Să nu mai spun că dacă ai răbdare, jocurile de PlayStation repede trec de la acel 2-300 lei din data lansării spre o zonă mai digerabilă din punct de vedere al prețului.

Voi ați cumpărat jocuri la precomandă?

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*