Plata cu cardul lipsește din locuri cheie

La ultima discuție legată de ecommerce-ul din România încă se vehicula că 88% dintre clienți aleg să plătească ramburs, ferindu-se oarecum de plata cu cardul. Recunosc, uneori o fac și eu, deși este mult mai comod să plătesc cu cardul și apoi să îmi fie livrat coletul la birou, fără să fie necesar să fiu prezent.

Totuși, legat de plata cu cardul, adoptarea acesteia în ecommerce la scară largă mai are de așteptat după niște pași în offline.

De exemplu, eram într-una din serile trecute la metrou și încercam să intru la metrou Unirii. Dacă la Jiului am un POS contacteless pentru plata unei călătorii, la Unirii, probabil cea mai mare stație de metrou din București, nu exista acel terminal de plată cu cardul. Erai obligat să cumperi cartelele magnetice.

Iarăși, la Aeroportul Otopeni nu există plata cu cardul pentru parcare. Nici la parcările de la Promenada sau Băneasa Shopping City (deși la ultimii există o aplicație) sau parcarea de la Universitate. Dacă stau și mă gândesc bine nici nu cunosc vreo parcare mai mare cu plată unde să poți plăti cu cardul.

Practic ești obligat să ai mereu cash cu tine și atunci plata cu cardul devine doar o opțiune, nu neapărat ceva natural.

În rest, ceva foarte interesant:

Numărul total al POS-urilor instalate la comercianţi ajungea la finalul lunii martie la 193.198, în scădere cu 736 de unităţi faţă de finalul lui 2017, arată datele BNR.
via @ZF

Și am mai citit pe undeva că numărul de POS-uri ca creștere YoY în România s-a redus foarte mult, ceea ce este destul de ciudat.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!1 Comment on Plata cu cardul lipsește din locuri cheie

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*