Parcarea cu plată nu ajută prea mult în centrul Bucureștiului

Am avut o treabă săptămâna trecută pe la Direcția de Taxe Locale a Sectorului 1 din Piața Amzei. Dincolo de experienta de tip Kafka despre care am să mai povestesc, poate, mi s-a părut interesantă faza de mai jos.

Am avut nevoie de vreo 40 minute să ajung până acolo, din afara orașului – asta la oră de vârf din București – și cred că încă jumătate de oră să găsesc un loc de parcare.

În cele din urmă am parcat pe lângă Ateneu și am mai mers vreo 10-15 minute pe jos. Nu a fost asta o problemă, că am obiectiv de pași 🙂

Însă centrul Bucureștiului în zona aia era plin ochi de mașini. Nu era neapărat aglomerat de mașini în trafic cât de mașini parcate și care căutau parcare.

În continuare oamenii foarte creativi cu parcarea, mă întreb dacă acești creativi plăteau parcarea. Am dat de 3 ori roată Piața Amzei, un tip a stat pe avarii cel puțin 10-15 minute fix înainte de trecerea de pietoni.

În orice caz, eu în continuare cred că reducerea de la 10 lei/oră la 5 lei/oră parcarea în plin centrul Bucureștiului nu ajută pe nimeni.

Nu te convinge nici să lași mașina acasă, nu cred că încasează nici Primăria Capitalei cine știe ce. Și repet, multe parcări aiurea, nu am văzut vreun polițist local care să împartă amenzi pe nicio stradă din multele străzi pe care m-am plimbat căutând un loc de parcare legal și liber.

Soluția cred că e zonarea. Zone cu 15 lei/oră, zone cu 10 lei, zone (extinse) cu 5 lei/oră..

Iar dacă se fac ceva mai mulți bani din toată treaba asta – realizarea de parcări subterane. Că la 5 lei/oră nu te poți aștepta la mai mult de niște dungi albastre pe jos 🙂

Sâmbătă seara, de noaptea muzeelor, aceeași poveste.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*