Până la urmă ne-am hotărât – orice mască ajută

Câteva săptămâni oficialitățile și mai toată presa strigau în articole că măștile sunt ineficiente în lupta coronavirusului. Apoi această informație s-a mai nuanțat cu precizarea că măștile din bumbac sau cele făcute acasă sau comercializate de te miri ce branduri nu ar fi bune. Iar asta nu doar în România.

De câteva zile au apărut însă la unison declarații că totuși, dacă purtăm cu toții mască, ne va ajuta. Chiar și improvizații de măști – fulare, șamd.

Așa că m-am conformat. Am avut niște treabă pe la poștă, vreo două blocuri mai încolo – am mers cu masca.

Dar da, pare logic că măștile ar ajuta. Dacă strănuți sau tușești ușor, masca acoperă, cum de altfel am înțeles că acest virus mizerabil s-ar transmite și prin simpla vorbire sau respirația prea aproape.

Umblă vorba și că va fi obligatoriu să purtăm măști pe afară. Cred că relaxarea carantinei generale care se va întâmpla mai devreme sau mai târziu va aduce și această obligație de a purta măști în spații publice. Multe luni de acum încolo. Și probabil va fi și o obișnuință în transportul în comun, etc.

Sper doar să se calmeze prețurile pentru măști și să rezolve problema de disponibilitate. Nu este firesc ca niște măști simple chirugicale să aibe un preț mediu de 7 lei. Acum câteva luni, că răcisem și luasem câteva spre a-i proteja pe colegi, erau vreo 2 lei bucata maxim la o farmacie scumpă din mall Băneasa. Acum nici nu găsești (sau ai termen de livrare extins), iar dacă găsești prețurile sunt aberante.

Între timp, în 2 zile, cât articolul a stat în draft chiar avem niște județe cu măști obligatorii. Eu mai am vreo 3 măști în casă care teoretic sunt de unică folosință…

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*