Orarul STB direct în Google Maps

Uite o chestiune mișto anunțată de Nicușor Dan ieri: integrarea locației autobuzelor și tramvaielor STB direct în aplicația Google Maps.

Cum se traduce asta? De acum, în aplicația Google Maps poți vedea când vine autobuzul în stația la care ești și astfel să iei autobuzul potrivit în funcție de destinație.

Adică nu vezi exact unde e autobuzul pe traseu în Google Maps, vezi mai degrabă un estimat de timp. E important de precizat însă că aceste detalii sunt afișate în aplicația mobilă și web InfoTB.

Cu toate acestea, InfoTB este o aplicație standalone, pe când Google Maps este standard pe toate telefoanele Android și cred că și cei cu iOS își instaleaza aplicația. Să nu mai zic de cei probabil câțiva turiști rătăciți, le oferă o informație în plus fără să fie nevoie să instaleze o aplicație locală.

De asemenea, este integrat și orarul trecerilor autobuzelor în stație, dar asta era deja de ceva timp, mai valoroasă e informația în timp real.

Știu că pare o chestiune minoră și insignifiantă, dar aduce din nou un plus de civilizație în transportul în comun. Cum spuneam, în ultimii ani s-a îmbunătățit semnificativ zona aceasta de digitalizare și conectare din STB, iar orice drum se parcurge mai ușor prin pași mici.

Abia aștept să se monteze și panourile digitale. Chestiile acelea sunt în orașe, inclusiv din România, de peste 10-15 ani. Prima dată le-am văzut în Timișoara, în 2007, adică de acum 16 ani.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

6 comentarii

 1. Poate rezolva si cu optiunile pentru metrou. De multe ori, pe infoSTB iti arata mult mai multe optiuni decat pe maps, inclusiv legaturi cu metroul mult mai OK.

  • Posibil să fie mai OK acum pe Maps, după ce se trimit datele de localizare ale autobuzelor. Eu m-am obișnuit cu aplicația InfoTB și foarte probabil să o folosesc pe aceea în continuare.

  • Așa e la București. E mai greu. Mă uitam și că în ultima vreme sunt o grămadă de autobuze electrice prin țară, de la orașe precum Zalău la orașe precum Cluj.
   Dar na, la București mai greu, și datorită parcului mare…

 2. Info STB era super ok într-o perioadă, de ceva timp pe iOS e în bug-uri continue. Dar eram super mulțumit că știam unde e tramvaiul/autobuzul stație cu stație.

  Ce nu puteam în ultima perioadă era să setez un traseu. Pur și simplu îmi replica că nu există tramvai/autobuz pe ruta aleasă. Deși există. 🙂 Așa că mă foloseam de Google Maps pentru traseu, mă duceam în info STB pentru a alege direct mijlocul de transport și așa vedeam cât mai am de așteptat până ajunge în stația mea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*