Now we are free

Acum vreo 10 ani am vazut The Gladiator. Cred ca este si acum filmul meu preferat, filmul care mi-a produs cele mai mari emotii si care m-a atras in studierea multor resurse despre civilatia romana.
Este o civilizatie fantastica, care cu bunele si relele si-a gasit continuare si in zilele de astazi – fie ca vorbim de politica sau de atitudine. Diferenta este ca acum se trage o linie mai clara intre ce este permis si nu pentru mase..dar daca stam sa ne gandim – cine stie cum vor gandi civilizatiile urmatoare despre noi (daca vor mai exista, din cauza nebuniilor noastre – realitatea este ca tehnologia ne depaseste astazi cu mult capacitatile de responsabilitate).

Revenind, cred ca am vazut toate filmele despre civilatie romana:

  • Spartacus – filmul (atat 1966 cat si cel mai recent)…si serialul, dar acela nu este cu fundament, cu toate ca in ultimul sezon parca s-a mai ajuns la firul istoric cunoscut. Tare curios sunt de continuare.
  • Rome – un serial extraordinar realizat de HBO, cititi doar comentariile de aici, unul dintre cele mai emotionante momente din film

In rest, am jucat cam toate jocurile cu civilizatie romana…incepand cu Caesar si terminand cu Assasins Creed (chiar daca actiunea se intampla mult dupa romani, mi-a facut deosebita placere sa explorez tinuturile Romei antice 🙂 )

Iar, undeva in octombrie, mi-am planificat prima vizita la Roma, gratie faptului ca am prins cu Wizz Air bilet de avion dus-intors pentru doua persoane la doar vreo 350 lei, cu toate taxele incluse.

 

 

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

3 comentarii

    • mda, daca pana acum au batut apa in piua cu unele momente, acum toate vor trece in graba, si in realitate abia de acum incolo incepea povestea 🙁 Dar ce sa zic, nu trezeste probabil atat de mult interes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*