Notificările push – noile newslettere

De ceva timp, nu prea mai există site web care să nu îți ceară permisiunea să îți trimită notificări.

Inclusiv pe blogul acesta am o bază de oameni abonați la articole prin notificări push.

Atâta timp cât nu trimiți tone de notificări, mi se pare o super unealtă de promovare și de a sta în legătură cu oamenii. Că e mai complicat acum cu newslettere instalate pe blog, acelea se pierd și așa prin inbox.

Sigur, nu trebuie să te abonezi la toate notificările, chiar dacă toate site-urile îți cer asta.
Până la urmă e normal ca orice site să dorească să îți trimită noutățile.
Iar eu, de exemplu, am o politică foarte selectivă de notificări, inclusiv pe telefonul mobil.

În comparația notificări push – newslettere, singura parte proastă este că nu te poți refolosi de acele abonări, de exemplu în liste de remarketing prin custom audiences pe Facebook 🙂

În orice caz, eu folosesc soluția extrem de simplă de la OneSignal. Au un plugin de wordpress iar instalarea inclusiv pe non-https este ceva pe care poate cam orice să o facă în 5-10 minute.

Orice soluție alternativă pentru a sta în legătură cu oamenii sau de a aduce trafic din afara Facebook trebuie exploatată la maxim.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

3 Comments on Notificările push – noile newslettere

  1. Eu am blocat tot ce tine de OneSignal prin PiHole fiindca deja sunt mult prea intruzive astea. Adaug in RSS reader acele siteuri care merita urmarite pentru ca treaba asta cu notificarile e mult prea stresanta.

    • Malin, da, nici eu nu am prea multe activate, încă îmi fac treaba cu Feedly, dar pare că unii vor astfel de notificări. Ori eu scriu ca mesajele mele să ajungă la cât mai multă lume interesată, și desigur că vreau cât mai multe metode de distribuție eficiente.
      Acum cât va mai merge treaba cu notificări – nu am idee 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*