Opresc majoritatea notificărilor pe telefonul mobil

Mai toate aplicațiile pe care le instalezi pe telefonul mobil îți cer permisiunea de a trimite notificări. Și, fac cum fac și le activează by default. Sesizez tot mai des că moda aceasta a fost trecută și pe desktop web, cu mesaje interesante de refuzare notificări în browser.

În fine, în câteva minute, încă de acum vreo doi ani am dezactivat majoritatea notificărilor pe telefon. Știți bancul acela cu nu sunați – ies eu din când în când? Cam așa procedez și eu cu notificările din aplicații. Facebook? Nope. Intru destul de des și așa. Dacă e ceva urgent – sună-mă. Și, cam la fel cu toate notificările, inclusiv pe cele pentru email. Dau un mare nu atunci când o aplicație îmi cere să trimită notificări și, dacă e o aplicație neimportantă care mă agasează cu acceptarea de notificări – uninstall în secunda imediată.

Singurele notificări pe care le am activate sunt cele de SMS (inclusiv Whatsapp), LastQuake, Profitshare, HomeBank (dar cu SMS), WordPress…și cam atât.
Și mă uit în jur spre colegi și mulți oameni care își verifică telefonul cel puțin o dată pe minut. E firesc, mereu e plin de notificări. Zilele trecute am oprit și Instagramul, că nu știu cum trecuse de filtrul meu. Că mi-a dat like sau a postat cineva prima poză? So what, nu e motiv să fiu întrerupt la birou sau în trafic.

De curând am și un Vector Watch la mână. Mai vibrează din când în când. Mă gândesc cum ar fi dacă aș avea activate toate notificările și mi-ar trimite Facebook sau Gmail la braț toate mesajele, doar pentru că poate. Sorry, nu.

Ceea ce vă recomand și vouă.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

3 Comments on Opresc majoritatea notificărilor pe telefonul mobil

  1. Pe telefon am doar Whatsapp, SMS si notificarile de la banca, in rest totul e dezactivat de peste tot, iar siteurile cu popupuri intruzive pentru notificari sau mail sunt de-a dreptul infecte. Eu intru odata pe ele si pe urma veci.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*