Noile mașini de la Dacia arată excelent

Am văzut zilele acestea noile modele propuse de la Dacia pentru gama Logan și Sandero și trebuie să spun că arată absolut excelent.

De aproape 3 ani conduc zilnic mașini din familia Dacia și pentru ce oferă trebuie să spun că sunt excelente pentru țară. Ce este extrem de vizibil este îmbunătățirea de la versiune la versiune a confortului și a opțiunilor oferite.
Și am luat la tăvălit mașinile astea inclusiv pe drumuri de la București la Satu Mare de cel puțin două ori an. Prin august am făcut chiar într-o zi un traseu Satu Mare – Cluj – Târgu Mureș – Sighișoara – Brașov – București. Mă rog, era blocaj pe Valea Oltului semnalat de Waze, doar ca să ajung pe blocajul de pe Valea Prahovei (12 ore de condus în total).

De exemplu, când conduceam un Logan 2, scaunele pentru drum lung nu erau foarte confortabile, iar izolarea fonică foarte slabă. La fel și volanul foarte rudimentar. Adică comparat cu Fiesta personală, alegeam oricând Fordul.
Toate acestea au fost îmbunătățite cu Loganul lansat în 2018..și alegerea nu ar fi așa simplă.

Într-adevăr mereu era câte ceva de îmbunătățit pe interioare, dar cred că acolo se face compromisul financiar la Dacia.

Noile Duster sunt și ele mașini extrem de interesante. E o opțiune serioasă de cumpărare în zona aceea de preț, după o experiență de vreo 15.000 kilometri cu mașina.
Nu aș avea ce să reproșez de exemplu Dusterului vândut acum, versiunile medii au toate funcțiile de care ai putea avea nevoie în România și sunt niște mașini foarte „cinstite” dpdv al capabilităților promise în raport cu costul.
Sunt curios cum va arăta noul Duster pe care înțeleg că vor să îl lanseze. Dusterul cred că este cea mai potrivită mașină pentru mediul rural, este extrem de versatilă prin dimensiune, capabilități, gabarit – dar și confort.

Revenind la noile mașini anunțate, mi se pare foarte interesantă varianta Sandero Stepway, mai ales că oferă și posibilitatea unei trape. Mi-aș dori să existe mult mai multe mașini cu trapă. Bine, nu o să uit și când conduceam un Peugeot 306 și mai ploua înăuntru… 🙂

În rest, mașinile de la Dacia îmi par că împrumută atât din lookul standard Renault, dar Sandero mi se pare la formă și că împrumută de la Ford Fiesta/Focus, dar și Volkswagen Golf.

Prezentare video

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*