Anul trecut, cam pe vremea asta, s-a lansat Netflix în România. Mă rog, nu doar în România, a fost o lansare worldwide și am fost și noi în tranșa aceea de lansări. Prima lună gratuită, am băgat datele cardului, cam așa a rămas de pe vremea aceea, deși la un moment dat am vrut să anulez abonamentul, că nu prea simțeam că am la ce să mă uit. Sigur, la un moment dat cineva mi-a și spart contul de Netflix, părerea mea este că Netflix e noul Yahoo, oaia neagră a securității conturilor pe internet, noroc însă că nu sunt cine știe ce date personale pe site.
Prețul abonamentului, de vreo 10 EUR, este destul de piperat raportat la veniturile din România – și mai ales dacă stai și compari cu prețul abonamentului de cablu TV și/sau cel de internet. Însă, uite că există un preț și pentru conținut și simt că atunci când există un acces la conținut – plătit – pirateria scade. Aș fi curios de un astfel de studiu în România, parcă tot mai pline și mai multe sunt și sălile de cinema.
În orice caz, 10 EUR, cât este prețul abonamentului HD la Netflix, este practic un bilet la cinematograf împreună cu un popcorn. Iar accesibilitatea îmi place la Netflix, pot să mă uit la filme, foarte comod, folosind PC-ul, televizorul prin Google Chromecast (recomand device-ul tuturor celor care nu au smart TV) dar și pe tableta, stând liniștit în pat.
Am început să mă uit mult mai mult la seriale o dată cu Narcos, de prin toamnă, evident că am făcut la început abonamentul pentru a mă uita la House of Cards.
Dintre serialele urmărite și recomandate de pe Netflix în ultima perioadă, pe lângă Narcos și House of Cards, pe care cred că le-a văzut toată lumea aș aminti:
3% e probabil serialul care m-a surprins cel mai mult. Povestea este petrecută în viitor, un fel de Hunger Games, în care candidați din orașe sărace se întrec pentru a ajunge pe o insulă a abundenței și a vieții fericite.
Acțiunea și toată povestea e în Brazilia, practic și serialul este filmat cu actori din Brazilia, iar engleza de fapt este o dublare peste vocea originală a actorilor. Destul de deranjant, dar povestea mi s-a părut suficient de bună pentru a mă captiva. Altfel, e mișto că Netflix face conținut local, sunt sigur că nu doar în Brazilia se întâmplă asta ci și pe alte piețe strategice.
The Expanse – alt serial mișto petrecut în viitor, cu oameni care locuiesc pe pământ, centura de asteroizi sau Marte. Apa și aerul sunt extrem de prețioase, interesant. Pare însă puțin cam low budget filmarea în anumite momente.
Peaky Blinders – mi-a tot fost recomandat, până la urmă l-am văzut, niște țigani prin Anglia care își fac de cap și uneori vorbesc română. S-a terminat ultimul sezon foarte abrupt, noroc însă că mai apare un sezon 4 și 5.
AD Kingdom and Empire – În general îmi plac și SF-urile, dar și filmele istorice. Adaugă un pic din istoria romanilor și orice mai e pe acolo face un mix bun. Printre filmele preferate am Gladiatorul iar la seriale e Rome, așadar și Kingdom and Empire mi-a captat atenția. Sigur, e un film religios.
Marco Polo – alt serial extrem de mișto pe Netflix, din păcate după sezonul 2 nu continuă. Povestea mega interesantă, un venețian la curtea khan-ului din Mongolia, în niște vremuri interesante, o dată cu expansiunea mongolilor.
Travelers – este filmul la care mă uit acum, am ajuns pe la episodul 6. Din nou, un serial SF – pare că m-au prins astea.
În orice caz, dacă la început de 2016 oferta de seriale pe Netflix pentru România nu a fost prea vastă, uite că acum am la ce să mă uit. Mai mult, se tot adaugă titluri de seriale interesante pe care știu că nu voi avea timp să le vizionez. Dar hey, parcă asta voiam anul trecut de la Netflix, o ofertă bună, nu?
Lasă un răspuns