Muzica românească din anii ’90 și 2000 prinde astăzi

Undeva la mijlocul anului trecut m-am apucat să fac un playlist pe Spotify cu varii colecții de muzică românească și străină.

O perioadă nu am mai intrat însă pe Spotify, că am zis să încerc și Youtube Music și asta a dat drumul să am o mică surpriză vis-a-vis de playlisturile pe care le-am făcut.

Primul playlist, cel cu muzică românească din anii 2000-2010 a prins extrem de bine. A prins vreo 200 foloweri de nu știu unde. În orice caz, multicel pentru o platformă precum Spotify.

Tot zilele acestea am dat și peste acest articol de pe Hotnews, ceea ce m-a făcut să îmi amintesc și de petrecerile pe care le-am mai văzut organizate vara asta. Parcă erau sub umbrela „Nostalgia”.

Interesante teoriile din articolul de pe Hotnews. Practic spune că generația aceasta a noastră între 30-40 ani retrăim practic o mică umbră de copilărie prin ascultarea acestor melodii. Dar asta nu explică de ce aparent ar fi acum o mulțime de tineri care ascultă melodii românești dinainte de anii 2005.

Dacă mă întrebați pe mine, cred că perioada de aur a muzicii românești din perioada 1990-2010 a fost între 1999 – 2002 cu nume vedetă precum Body&Soul, Valahia, 3SE, ASIA, Non Stop, N&D, Akcent, Voltaj, Genius, As XX, Animal X șamd.

Ce vremuri 🙂

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*