Muzeele Minovici din București – Nicolae și Dumitru Minovici

Am ieșit ieri la o plimbare și am descoperit ansamblul de Muzee Minovici – Muzeul de Artă Nicolae Minovici și Muzeul de Artă Apuseană Dumitru Minovici.

O grădină foarte frumoasă și o casă cu o poveste foarte mișto, la doi pași de Casa Presei și Romexpo, imediat lângă Gara Băneasa (Gara Regală) și Fântana Miorița, pe DN1. Trec zilnic pe acolo în drum spre și de la serviciu, dar niciodată nu am oprit în toți anii ăștia până acum.

Ansamblul este compus din două corpuri și două muzee distincte: una administrată de Academia Română – Muzeul de Artă Veche Apuseană – Dumitru Minovici și cea administrată de Primăria Capitalei – Muzeul de Artă Nicolae Minovici, poate ceva mai cunoscută.

Vila Minovici

Dincolo, mai spre DN, e propriu zis muzeul de artă populară – Vila Minovici, administrată de Primăria Capitalei. Am vizitat doar grădina, intrarea este gratuită, pentru a vizita și interiorul plătești cam 10 lei.
Grădină de altfel foarte frumoasă, ar fi un loc bun să te retragi și să citești, dacă ar fi câteva băncuțe puse.
Vom reveni oricum să vizităm și interiorul.

Muzeul de Artă Apuseană Dumitru Furnică-Minovici

După ce am vizitat grădina Vilei Minovici, ne gândeam să mergem spre casă, dar remarcasem casa de alături construită într-un stil mai degrabă britanic. Am mers să o vedem și cum părea interesantă și cu o mențiune că e un muzeu al Academiei Române, am întrebat dacă se poate vizita, că erau niște oameni pe afară.

Aici, un domn foarte pasionat ne-a povestit din istoria casei. Am rămas surprins când am întrebat dacă putem intra că vom avea parte și de un tur ghidat, îmbrăcat într-o poveste. Este superbă casa și cu siguranță este un loc absolut mișto pentru ședințe foto sau chiar înregistrări de filme.

Vizitarea ambelor locații nu durează mai mult de 2-3 ore și cred că e o idee foarte bună de weekend în București. Atenție, cel puțin Vila Minovici este deschisă vizitării doar de miercuri până duminică.

Cred că după toată perioada asta de carantină va renaște turismul local și cel național, prea ignorate în anii ăștia când era atât de accesibil financiar să călătorești în orice aproape orice colț al planetei.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*