Monese: imposibilitate creare cont în RON

Mi-a sosit săptămânile trecute cardul Monese, și așa cum folosesc și Revolut sau Curve, aveam intenția de a-l testa și pe acesta. Din păcate, cardul trimis este implicit configurat pe EUR. Nu ar fi neapărat asta o problemă, dacă aș putea alimenta din ING cu RON aplicația, dar top-up-ul pare că îl faci în moneda din Monese. Iar să alimentez EUR la cursul ING..nu mulțumesc. Iar să alimentez Monese din Revolut – cam stupid.

Așa că am încercat să fac un cont de RON, conform indicațiilor din support, dar nu am decât opțiunea de a adăuga un cont în lire sterline.

De câteva zile tot încerc să dau de un răspuns din support, dar mult lăudatul support în limba română pare că este hiper-automatizat. Mi-a răspuns un român cu un nume mai exotic cu ceva foarte general. Am trimis două cereri pe acea comunicare, am primit doar răspunsuri că programul lor este între anumite ore.. și de câteva zile niciun răspuns. La o întrebare banală – de ce nu am opțiunea de a adăuga un cont în RON? Mă aștept să fie ca în Revolut, să deschizi cont în orice monedă, dar se pare că pe card scrie moneda contului.

Acum intuiesc că problema vine din faptul că mi-am deschis contul de Monese folosind un card Revolut – care probabil e văzut înregistrat în UK. Dar dacă e văzut în UK, poate trebuiau să îmi trimită card în GBP.

Amuzant însă este că am notificarea de a deschide contul în lei în aplicație în continuare.

La cum stau lucrurile, se pare că nu voi face un review al acestei aplicații… Mai vedem, că mă pasionează zona aceasta, dar pot folosi aplicația doar în măsura în care funcționează.

Cod promoțional Monese

Dacă voi însă vreți să vă faceți cont, la înregistrarea contului folosiți codul FLOR8668 și aveți 10 EUR gratis după prima plată cu cardul Monese.
Dar ca idee, cred că nu aș pune un card de Revolut la confirmarea contului.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

2 Comments on Monese: imposibilitate creare cont în RON

  1. Nu te lasă să folosești Revolut nici la crearea contului, nici la alimentarea contului… cel puțin la mine nu a mers. Zicea ceva de faptul că nu se acceptă carduri preplătite sau ceva de genul acesta în traducere liberă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*