Mijloc de 2020

Iată trecem curând de jumătatea anului și vorba aceea: anul acesta a fost dar nu prea.

Mă bucur încă de concediul reușit pe ultima sută de metri, cred că o luam complet razna fără el, mai ales că perspectivele unei călătorii îndepărtate pe un termen mai lung sunt compromise total pentru următorii 1-2 ani.

Dacă primele două săptămâni de muncă de acasă au fost destul de haotice ca program, mă bucur și că m-am reglat destul de bine în perioada următoare și chiar mi s-a părut confortabil și interesant o dată ce ne-am calibrat ritmul. Chiar poate mai productiv în contextul de viteză necesar.

Din păcate am auzit destul cazuri de muncă redusă sau cu rămas fără joburi. Pe cât de bună e perioada pentru ecommerce, pe atât de specific a devenit în anumite zone și instabil în altele. Se angajează în draci, dar mai mult pe operațional.

Pe de altă parte e o perioadă excelentă pentru învățat și scalat.

Vecinul nostru care renovează de doi ani a lăsat-o mai moale în perioada de stare de urgență, că era o îngrijorare când se înmulțeau call-urile. Nu toată lumea a avut norocul ăsta.
Perioada asta a reluat însă, iar trezirea în fiecare sâmbătă e dată la 08:30 de lovituri destul de random în pereți. Nici nu știu dacă îmi doresc să termine sincer, deja suntem obișnuiți 🙂

Ei, acum ușor-ușor am intrat într-un oarecare normal. Mers la serviciu cam 4 din 5 zile, tot mai mult spre 5 zile. Început tratamentele amânate din motive de cabine închise.

Cheltuit mai mulți bani decât în lockdown. Investit de altfel semnificativ de mult în confortul de la biroul de acasă. Cât de multe face un braț rabatabil pentru monitor și o tastatură bună. Dacă mai vine o perioadă de work from home sunt mai pregătit cu confortul fizic și ne-am cam împărțit camerele.

Pe afară însă nu prea am ieșit și cred că voi evita locurile aglomerate o perioadă. Am descoperit de altfel alergarea matinală prin Herăstrău, nu se compară cu cea din după amiezile de weekend.
Mă rog, am mai trecut prin București în niște locuri cum ar fi Grădina Botanică sau niște muzee.

Ne-ar prinde bine un concediu prin Grecia, dar mi se par cam instabile lucrurile. Poate la anul.
Cât despre Marea Neagră – personal cred că proprietarii de localuri și de pensiuni de pe acolo vor mări și mai mult prețurile acum cu aceleași condiții total variabile.

T2T.ro a intrat iar în hibernare datorită aglomerării cumva profesionale din perioada asta. Plus că nu am fost motivat deloc să scriu despre turism perioada asta.

Probabil de aceea și scriu la un articol despre Chiang Mai de câteva luni. Pur și simplu nu am simțit că era momentul în lockdown. Poate îl public săptămânile viitoare, până atunci o poză.

Psicile în schimb cred că au fost cele mai fericite cu cineva acasă permanent pe cine să bată la cap.

Zilele următoare ar trebui să schimb anvelopele de iarnă pe cele de vară, deși ar cam fi al 5-lea sezon al anvelopelor de vară pe Ford. Plănuiam să le schimb anul acesta, dar nu merită. Oricum, dincolo de anii lor, nu au făcut mai mult de 20.000 kilometri. Nici nu știu dacă să vând mașina, dar dacă o vând, nu mai am șanse la un miracol privind un loc de parcare închiriat de la ADP Sector 1.

Viața mea deseori e ca blogul acesta, cu perioade în care scriu aici, cu alte perioade în care îmi concentrez atenția spre niște lucruri punctuale.

Sincer, dacă mă uit la perioada asta, nu a fost atât de dezastruos pe cât mă așteptam. E tot o chestiune de obișnuință, disciplină și acceptare personală a situației.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*