Microsoft Flight Simulator 2020 arată excelent

Ultimul Microsoft Flight Simulator a fost lansat în 2006, așa numitul FSX. Cu acest simulator am înțeles mai bine zborul și a contribuit semnificativ la a-mi elibera teama de zbor pe care o aveam atunci când am cumpărat primele bilete de avion.

Apoi, jocul m-a dus cumva să înțeleg diferențele de operare între avioane ultra-ușoare, de tip turbo-prop și nu în cele din urmă avioanele jet. Am descărcat o mulțime de add-on-uri pentru a apropia jocul cât mai aproape de realism, am cumpărat și un joystick croit cumva pentru acest tip de jocuri și vara aceasta am mai investit câteva ore în joc, dar era evident că un joc lansat în 2006 nu poate să se ridice la nivelul așteptărilor din 2019 atât de mult, mai ales că vorbim de un simulator.

În fine, anul acesta Microsoft a anunțat că lucrează la un nou Flight Simulator și că au ca țintă lansarea în 2020. Nu au venit prea multe anunțuri în ultimele luni despre progresul jocurilor, dar acum câteva zile au apărut câteva clipuri video înregistrate de niște oameni care au fost invitați la o prezentare Pre-Alpha și un fel de test al jocului.

În principiu toți invitații au ieșit cam cu aceleași randări, acesta mi s-a părut însă cel mai complet:

Așa s-a reieșit că practic Flight Simulator 2020 chiar dacă pornește de la FSX are practic totul rescris de la zero. Un cer nou și mai ales un realism generat cu AI pentru pământ, bazat pe modelarea datelor din Bing Maps (imaginile din satelit). Orașele mari arată absolut real, vezi până și mașinile cum merg pe acolo, iar vremea va fi configurată în timp real (pe lângă customizările pe care le poți face).

Mă întreb – dacă acest Flight Simulator 2020 arată cum arată – extrem de aproape de realism – cum va arăta următoarea versiune?

Ce mi s-a părut interesant este că „lumea” va fi cumva generată „în cloud” așadar pentru experiența completă va fi nevoie de o conexiune la internet. Sper doar să fie cumpărat într-un model de tip one time buy și nu pe un model de abonament lunar 🙂

Acestea fiind zise, probabil că mă voi uita pe la un Black Friday sau o ”Revoluție a prețurilor” după o placă video și o sursă.  Marius Cucu mi-a recomandat deja această combinație de placă video + sursă. În orice caz, cum Flight Simulator 2020 va ieși cumva la mijlocul anului viitor nu mă grăbesc.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*