Mi-ar plăcea să fie mai multe centre de închiriat scule și unelte

Eram în căutarea unui faianțar/zugrav de vreo 2 luni pentru a renova bucătăria, din păcate găsești orice mai puțin meseriași în ale renovărilor în București. Iar când îi găsești, îți dau un preț la care pentru o bucătărie mică prețul e cât pentru un întreg apartament. Adică efectiv îți dau un preț la care să-i refuzi din start.

Așa că m-am apucat de dat jos faianța singur. Văd eu cum avansez cu restul lucrării, foarte complicat nu ar trebui să fie, cred că e mult de migală și răbdare pe aici. Bătăi de cap îmi dau instalația electrică și instalația sanitară, dar aici sper să găsesc niște meseriași la prețuri rezonabile.

Una dintre dezavantajele lucrărilor pe cont propriu este că ai nevoie de scule și unelte. De exemplu m-am apucat să dau jos faianța cu o daltă și un ciocan de zidar. Ce să mai vorbesc, după 3 plăci date jos mi-am dat seama că nu e treabă așa, așadar am fugit până la centrul de inchirieri scule de la Leroy Merlin. Din păcate aici nu au vrut să-mi dea scula pentru dat jos faianța (ciocan rotopercutor), așadar am mers la Dedeman. La Dedeman au un răftuleț cu niște scule expuse dar au niște cereri de preț pentru garanție care practic fac prohibitive închirierile de scule.

Așadar am mers până la Leroy Merlin din Sun Plaza, de unde am închiriat pentru 50 lei/zi un ciocan rotopercutor Bosch. Lăsat și aici 200 lei garanție, recuperați a doua zi.

În câteva ore am dat jos faianța și adezivul de faianță din jumătate de bucătărie.

Mi-aș dori să existe mai multe centre de închiriere scule, să nu fie nevoie să trec dintr-o parte în alta a orașului pentru o sculă.

În cele din urmă pentru că aș avea nevoie de unealtă pentru mai mult de 4 zile, am cumpărat un ciocan rotopercutor care are și funcție de mașină de găurit, una gamă hobby, era și la o reducere de vreo 40%. Mai am de dat cam jumătate de faianță jos din bucătărie și gresia de pe holuri, așadar financiar e mai economic.

Dacă ar fi mai multe centre de închiriat scule probabil ar fi mai ieftină închirierea de scule. Mai este de menționat și că de obicei la aceste centre ar trebui să se găsească aparate din gama pro, ori cele mai ieftine din comerț sunt gama hobby, care nu întotdeauna fac față la multe lucrări, chiar dacă au garanție 2 ani.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*