Metroul spre Otopeni mi se pare o idee bună în continuare

Mare problemă lipsa aceasta de consecvență pe lucrări importante de infrastructură. Și nu cred că e lipsă de competență, sau cel puțin nu individuală, ci mai degrabă organizațională.

Eram sigur că după inaugurarea liniei de tren spre Aeroport (care nu are opriri urbane pe traseu) discuțiile vis-a-vis de oportunitatea liniei M6 și continuarea acesteia dincolo de Centrul Comercial Băneasa se vor reintensifica.

O linie între Gara de Nord și Băneasa ajută la dezvoltarea zonei Expoziției-Romexpo și Băneasa ca pol de business, dar rămâne relativ neconectată la cartierele dormitor. Iar zona Otopeni va deveni un important cartier dormitor în următoarele decenii și foarte probabil se va densifica puternic..

Cred că prea mulți oameni care își dau că părerea în cor despre oportunitatea liniei de metrou spre Otopeni nu au văzut cum e coada spre București dimineața în perioade non-pandemice, respectiv cum e seara spre Otopeni.

Mii de mașini care se îndreaptă spre Otopeni, Balotești, Tunari, Snagov, Corbeanca și ce mai e prin preajmă.

Oare cât de mult ar ajuta Bucureștiul ca toate aceste mașini să parcheze la Otopeni? Sau să existe legături decente de autobuz cu un eventual metrou la aeroport din toate comunele din jur?

Da, poate Otopeni-Gara de Nord nu e un traseu perfect, poate legătura era mai bună pe direcția Casa Presei – Arcul de Triumf – Victoriei, dar la ce dezvoltare activă e în zona Otopeni cred că metroul ar fi o investiție pe termen lung pentru București.

Oricum, Bucureștiul e un oraș foarte comprimat din punct de vedere suprafață, așadar dezvoltarea pe o orizontală mai puternică ar ajuta. Am avea oportunitatea asta de a mai aerisi orașul prin planificarea infrastructurii, dar nu. Sigur, asta nu înseamnă că prelungirea M5 nu ar fi la fel de importantă.

Intrare metrou aeroport Sofia
Metrou la Aeroportul Sofia

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

1 Comment on Metroul spre Otopeni mi se pare o idee bună în continuare

  1. Chiar este o idee buna. Au dat drumu la statia de tren ce leaga aeroportul de garad e nord si apoi am observat ca au luat pauza. O linie de metrou ar elibera si mai mult din aglomeratia de la aeroport.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*