Metode gratuite de promovare pe net

În mod sigur, cea mai mare audienţă pentru promovare din întreaga lume este internetul, pentru că este foarte accesat și este într-o curbă extrem de ascendentă în ceea ce privește vizitatorii. Cu o strategie bună, poţi face o treabă excelentă, fără a fi nevoit să foloseşti bani.

1. SEO (Optimizare pentru motoare de căutare)

Cea mai bună metodă de a promova un site este prin optimizarea pentru motoarele de căutare.  Optimizarea pentru motoare de căutare este un domeniu foarte vast, dar care îţi aduce mari beneficii. E ca şi cum l-ai prinde pe Dumnezeu de picior dacă ai un plasament bun în google.

Important în SEO este să îţi defineşti bine cuvintele cheie, să ai un conţinut bun (nu copy-paste) şi să ai linkuri în spate. Bineînţeles, pentru a şti cum să faci asta, îţi recomand tutorialele de pe net. Pentru a înţelege mai bine asta recomand cu căldură forumul Seopedia, loc unde se găsesc multe discuții interesante despre cum poți să oferi mai multă valoare roboțelului motorului de căutare care te indexează sus.

2. Linkuri, forumuri, bloguri

Pe forumuri găseşti diverse categorii de oameni. Înregistrează-te pe forumuri şi promovează-ţi site-ul. Desigur, îţi recomand forumurile care sunt pe aceeaşi nişă ca site-ul tău, dar fi atent, încearcă să nu faci spam. Mereu când am forțat nota cu privire la link-uri oamenii de pe forumuri m-au depistat și au avut reacții nu foarte plăcute în discuția pe care o aveam și considerau foarte comercial ce spuneam.

Schimbă linkuri, înregistrează-te în directoare de site-uri (aici ai o listă foarte bună cu directoare româneşti), înregistrează-te pe hi5, twitter, publică anunţuri, dar nu insistent, pentru că vei deranja lumea.  discret dar vizibil e fraza care trebuie să te definească!

O mare sursă de trafic sunt blogurile, participă activ la discuţiile lansate de bloggeri şi completează câmpul website când comentezi. Vei observa că vei primi vizite pentru că lumea vrea să ştie cine imprataseste ideea.

3. Interactivitate

Încearcă să lansezi un concurs pe site-ul tău, cu premii. Astfel, îţi faci reclamă şi printre alţi vizitatori pentru că vorba se duce!

Şi da, recunosc, am scris acest articol pentru a-mi promova blogul. 🙂 Să vedem dacă aduce ceva vizitatori keywordul din titlu: metode gratuite de promovare pe net.

Numai bine şi sfaturile totuşi sunt pe bune!

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

11 comentarii

  1. Ai dat niste sfaturi foarte utile, insa stii ca poti apela si la serviciile unei Agentii de Anunturi, care va inscrie in locul tau adresa web siteului in mii de directoare web romanesti si straine.Astfel tu economisesti timp si energie, vei avea garantia publicarii corecte, iar traficul paginii tale va creste.

  2. Sunt foarte multe moduri prin care ti-l poti promova. Concursurile imi plac cel mai mult. Si atunci cand particip la ele, dar mai ales cand le organizez si trebuie sa decid castigatorul 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*