Meta mai planifică concedierea a 11.000 angajați

Meta, compania părinte Facebook, Instagram și Whatsapp, a anunțat prin Mark Zuckerberg că va mai urma o rundă de concedieri – tot 10.000 angajați.

Această nouă rundă de concedieri vine după ce în noiembrie 2022 au mai fost concediați 11.000 angajați.

Zuckerberg dă vina pe „noile realități economice” și a mai anunțat că pentru Meta 2023 va trebui să fie „anul eficienței”.

Ce înseamnă eficiență în ochii lui Zuck? Pare să însemne asta.

The CEO previously told analysts Meta plans “on cutting projects that aren’t performing or may no longer be crucial” while simultaneously “removing layers of middle management to make decisions faster.”

Sunt curios dacă Metaversul mai e crucial 🙂

„Noile realități economice”

Referitor la „realitățile economice” mi se pare crud cum toate aceste companii de tehnologie au aruncat efectiv cu bani în stânga și în dreapta pe proiecte cât erau bani de investit, iar acum când nu mai performează totul atât de bine cum performa în perioada pandemiei, eficientizarea se face prin concedierea oamenilor care au făcut tocmai scalarea acestor produse.

Sigur, s-o fi și angajat mult și probabil prost, dar când o companie concediază 21.000 oameni în câteva luni, din cei 87.000 angajați pe care îi are, cam ridic niște sprâncene.

În continuare părerea mea este că multe dintre companiile de tehnologie mari concediază pe simplul argument că „pot”.

Când ai 25% marjă de profit la venituri de 116 miliarde de dolari (sursa), parcă ar trebui să ai mai mare grijă de oamenii care au contribuit la acest succes.

Surse:
1, 2

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*