Mașină de tuns iarba Makita cu acumulator

Masina de tuns gazon/iarba pe acumulator Makita DLM330SM
Masina de tuns gazon/iarba pe acumulator Makita DLM330SM

Am cumpărat primăvara asta (mai bine spus, mi-a făcut Ralu cadou un voucher valoric să o iau) o mașină de tuns iarba Makita pe acumulator.
Modelul este Makita DLM330SM, dar acel DLM330 este baza, literele în plus din numele modelului spun doar dacă are acumulatorul și/sau stația de încărcare inclusă.
În cazul meu am avut inclus un încărcător și o baterie de 3Ah.

Anul trecut, după ce am însămânțat gazonul, am cumpărat cam cea mai ieftină mașină de tuns iarba de pe piață cu reviewuri cât de cât. Un Steinhaus. Am dat 289 lei pe ea, am vândut-o acum câteva săptămâni pe OLX cu 200 lei 🙂 Și-a făcut treaba excelent.

Lipsa cablurilor e cel mai mare beneficiu

Nu am cuvinte să spun cât de mare e diferența dintre o mașină de tuns iarba cu acumulator și una care are alimentarea la rețea (la priză).

Efectiv m-am săturat de încurcăturile de cablu, că în anumite locuri nu îmi ajungea cablul de 25 metri și trebuia să improvizez șamd. Cu totul altă viață.

Așa am pus la încărcat acumulatorul și am rezolvat treaba.

Bine, nu prea îmi ajunge o singură încărcare de acumulator (suprafața de tuns e cam de 150-200 mp) decât dacă sunt relativ grăbit. Însă plănuiesc pe viitor să mai iau o baterie Makita, poate de 5Ah…

M-ar fi ajutat o lățime de tuns mai mare

M-ar fi ajutat ce e drept dacă mașina de tuns iarba avea o lățime mai mare, cumva cei 33 centimetri pe care îi are cuțitul nu e cine știe ce… Dar variantele cu lățime mai mare (ex: 40 cm) ieșeau din bugetul pe care îl aveam. Oricum nu a fost ieftin.

Am luat Makita în principiu pentru că am tot văzut pe la vecini și toți păreau sunt mulțumiți de modelele similare.

Dacă la vechea mașină de tuns iarba aveam 3 trepte de reglare pe înălțime, acest Makita vine cu 8 trepte de reglare – Whoop-Whoop!

Sigur, treapta cea mai de jos eu nu o voi folosi, așa că tund în general la treapta 5 sau 6. Am terenul destul de denivelat și cred că treptele de mai jos se folosesc pe terenuri care arată mai degrabă ca la Wimbledon și cu ca pe fostul Lia Manoliu cum e la mine 🙂

Un alt avantaj este că se pliază super mișto și nu ocupă foarte mult spațiu astfel.

În altă ordine de idei am cam distrus gazonul perioada asta. Am foarte multe fire de iarbă care par uscate. E chiar trist.

Nu îmi dau seama dacă din prea multă apă (a cam plouat..dar totuși solul era uscat), dacă de la prea puțină apă sau de la un îngrășământ nepotrivit.
I-am dat o scarificare zilele astea, o irigare ceva mai puternică și sunt curios cum își va reveni în următoarea săptămână.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

4 comentarii

  1. Sfat de la unul care stă de vreo 10 ani din nou la casă (9 de fapt dar 10 rotunjit) după vreo 20 de ani de stat cu chirie la oraș: tunde cât mai des cu putință gazonul, nu știu cât de des că ține de mai mulți factori (cat de des uzi, cât de cald este, cât îngrășământ îi dai și cât de jos îl ia mașina de tuns).

    Eu mi-am planificat rutina aceasta să o fac o dată la 2 săptămâni dar mă trezesc că la 10 zile trebuie să fie deja tuns.

    Și dacă-l tunzi mai des o să ai surpriza să te descurci cu o reîncărcare 🙂

    P.S. În pozele cu mașina gazonul pare că trebuia tuns de ceva vreme, cei mai în vârstă ar spune că gazonul trebuie aranjat până să ajungă să se uită la tine… sper că înțelegi aluzia.

    • În principiu tund cam o dată pe săptămână. Rar cred că a prins gazonul 10 zile netunse în perioada asta.
      Culmea e că acolo unde spui că părea că trebuie tuns era chiar tuns :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*