Mai puțin consum de Facebook

Relația mea cu Facebook este una destul de ciudată. Am ajuns la o oarecare concluzie că aș fi prea obișnuit cu rețeaua socială la orice oră și oriunde. Îmi spun că stau pe Facebook pentru a comunica cu un număr foarte restrâns de persoane, că stau în „scop prefesional” dar în comunicarea aceea consum foarte multă informație „din feed”. Și simt că feed-ul îmi reprezintă din ce în ce mai puțin interesele sociale de comunicare cu prieteni sau informație profesională și devine foarte comercial și foarte politic.

Am început să dau tot mai mult unfollow și snooze…dar nu mi s-a părut suficient pentru a redresa informația.

Așa că mi-am dezinstalat din nou aplicațiile de Facebook. Am rămas doar cu WhatsApp și Instagram. Instagram încă mi se pare o platformă cu conținut al oamenilor și nu atât de comercial și nu îmi pare că am o adicție anume după conținutul de acolo. În fond, eu postez mai mult poze cu pisici.

Pentru profesional mi-am făcut un alt cont cu 0 prieteni și cam aia e. Separăm un pic viața personală de cea profesională și nu mai intrăm pe contul personal de Facebook de la muncă cu scuza „fac ceva pentru muncă”.

Așa că pe Facebook seara de pe PC și în weekend. Sau dacă e ceva important, sunt sigur că mă descurc cu browserul de pe mobil.

Am curățat și blogul de orice comunică cu Facebook. Nu există nici o valoare pentru mine în a ține pixelul activ aici având în vedere că traficul pe care Facebook mi-l trimite este insignifiant și reach-ul paginilor este profund limitat.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

2 comentarii

  1. Eu am făcut treaba asta de vreo 2 ani. Pe telefon țin totuși messengerul pentru că uneori mă mai caută lumea pe acolo. Oricum, am dezactivat notificările de la bun inceput, pe principiul nu sunați, ies eu din când în când.

  2. Eu nu mai am de mult fb-ul, am ramas cu instagram-ul pentru cand trebuie sa mai arunc un story ceva. Mai am si messenger lite pentru cand trebuie sa comunic cate ceva. In rest, in browser.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*