M-am vaccinat antigripal în farmacie

În 2019 am făcut o gripă prin ianuarie care m-a ținut la pat câteva zile. A debutat brusc, cum debutează gripa. Dimineața nu aveam nimic, pe la final de program la serviciu mi s-a făcut frig, seara la 8 eram în pat transpirat tot și cu tremurat încontinuu.
Țin minte că aveam la vremea respectivă un ceas Fitbit care a detectat că în timpul nopții aș fi alergat toată noaptea, atât de tare tremuram.
Aveam și pulsul super mărit. Atunci chiar m-am speriat, mai ales că în ultimii vreo 10-12 ani eu nu prea răcisem și în niciun caz să am ceva mai serios.

Cumva acest episod cu gripa din 2019 m-a făcut să fiu la vremea pandemiei și foarte precaut și a fost motivul pentru care m-am vaccinat de vreo 3 ori și împotriva COVID.

Iarna ce a trecut a fost prima dată când m-am vaccinat antigripal. Am luat frumos vaccinul din farmacie și am mers la policlinica de lângă să îmi fie administrat.

Ei bine, anul acesta, știind că existau ceva discuții legate de vaccinarea în farmacie, am întrebat la Dr. Max ul de lângă mine dacă și administrează vaccinul. Răspunsul a fost da și că trebuie musai cu rețetă. Așa că am luat rețetă de la doctorul de familie și m-am prezentat cu el la farmacie de câteva ori până să dau de un farmacist să administreze vaccinul.

Am plătit costul vaccinului, vreo 65 lei. Administrarea vaccinului a fost gratuită.

Singurul vaccin pe stoc era Influvac, nu știu de ce au ținut la farmacie să precizeze asta. M-am uitat pe rețetă, scria Vaxigrip sau Influvac așa că am zis că nu cred că e asta o problemă. Acum care o fi diferența între Vaxigrip și Influvac..dacă fac același lucru, nu prea mă interesează.

Așa că am completat niște formulare, mi s-a făcut vaccinul și apoi, ca la COVID, protocolul spune că trebuie să stai 10-15 minute sub supraveghere. Am stat și am zis „la revedere”. 🙂

Foarte mișto treaba asta cu vaccinarea în farmacii. Înțeleg însă că nu se poate la toate farmaciile și nu peste tot e gratuit.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

1 comentariu

  1. Vaccinul mi l-am făcut și eu astăzi tot Influvac. Sper să fie bun și să ne ajute tot prima oară l-am făcut și eu. Referitor la treaba cu vaccinul făcut la farmacie. Să știți că eu m- am gândit de multe ori la treaba asta în sensul că ar trebui să existe la fiecare farmacie un punct de administrare injecții. Este foarte dificil când ai un tratament injectabil, pentru că foarte greu găsești pe cineva și nu știi unde să te duci. Așa farmacii sunt la toate colțurile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*