M-am portat pe YOXO

Oferta YOXO este imbatabilă în momentul acesta în ceea ce privește costul, flexibilitatea și beneficiile. Plus faptul că e un abonament dar care se comportă exact ca un prepaid, cu adăugarea de opțiuni fără să fie contractuale pe termen lung e un plus major.

Așadar săptămâna trecută m-am portat pe YOXO.

Poate doar Digi să fie cu o ofertă mai bună pe piață, dar acolo eu încă am nedumeriri cu acoperirea, dacă e chiar așa cum spun, mai ales că avusesem o cartelă ținută o perioadă doar pentru net și trebuia să in routerul 4G într-o anume poziție ca să prindă…4G.
Dar nu spun nu unei șanse cu Digi, chiar în viitorul (foarte) apropiat. 🙂

Portarea este simplă și durează două zile

Portarea e efectiv o banalitate în zilele noastre și se întâmplă fără să ai parte de servicii întrerupte etc. Din ce am citit, practic te poți porta ori de câte ori vrei.

Am făcut luni cererea cartelei în aplicație, am adăugat cardul bancar iar în trei zile am primit cartela. Am activat cartela în aceeași zi și am putut să aleg data de portare a abonamentului actual peste 2 zile.

Practic luni dimineața am cerut cartela din aplicație, iar vineri după prânz deja eram portat cu numărul de telefon de pe abonamentul Vodafone pe cel de la Yoxo.

9 lei/lună pentru 10 GB net și minute și sms naționale nelimitate

Abonamentul în sine mi-a venit practic la 9 lei/lună și include minute și sms național nelimitat și 10 GB de net.

Eu folosesc de obicei mai mult de 10 GB/lună pentru că nu activez Wi-Fi-ul decât atunci când sunt acasă, deci probabil că va mai trebui să adaug și opțiunea de 60 GB internet la 12 lei, dar poate că nu voi avea nevoie în fiecare lună.

Fără roaming în abonamentele ieftine

Singurul deserviciu este partea de roaming, care pe abonamentul anterior era inclusă într-o anumită limită.

La YOXO, doar la abonamentul cu 160 GB ai incluși 7.7 GB de net în roaming. Acel abonament costă 39 lei/lună în prezent. Partea mișto este că și dacă ai abonamentul de 9 lei, cum l-am, luat eu, pot adăuga această opțiune, de roaming + 160 GB de net la 32 lei și e valabil 30 zile.

Eu aveam deja o ofertă foarte bună (cred eu) de la Vodafone, dar faptul că adăugau constant câte 1-2 EUR la costul abonamentului deja devenea frustrant. Ajungeam la un cost mare, sunam pentru reziliere și primeam o ofertă mai bună care în cele din urmă se alinia la piață. Era ca un cerc care nu se închidea.

10GB de net e puțin însă pe iPhone

În prima zi, fără să fac mare lucru (puțin browsing, puține rețele sociale, și vreo 20 minute de Youtube pentru ascultat muzică și deja am consumat aproape 1 GB).
De curiozitate, m-am uitat pe facturile vechi și pare că în luna anterioară consumasem vreo 35GB de net.
Bine, eu sunt și genul care nu prea activez Wi-Fi, adică la serviciu îmi țin telefonul tot pe date mobile și nu comut pe Wi-Fi.

Cred, așadar, că voi avea nevoie în final să configurez abonamentul cu 60 GB. Așadar 19 lei/lună.

Cum e viteza de net?

Subiectiv vorbind, când s-a făcut portarea eram în cabinetul stomatologic. Sincer, nu știu dacă acolo era acoperirea slabă, dar pe moment viteza a fost mult mai jos. Adică chiar m-a surprins cât de greu mergea totul.
Am o anume senzație generală că viteza de net, cel puțin în zonele unde sunt eu mobil, nu ar fi chiar cea mai bună.

Până la finalul anului teoretic toate abonamentele au parte de 5G pentru cei cu telefoane compatibile, ulterior 5G ar fi disponibil doar la abonamentul cel mai scump.

Fiind pe aceeași infrastructură, adică operatorul în realitate fiind tot orange, sunt curios dacă există diferențe de viteză sau dacă e abonamentul YOXO limitat în vreun fel. Dar asta o poți sesiza doar dacă te „portezi” de pe orange pe Yoxo.

Prima lună de YOXO gratuit

Folosind codul FLORIN29B89D sau accesând acest link la înscriere, primești prima lună în YOXO gratuit.

Eu voi primi la rândul meu 100 GB de net.

După ce vei intra în YOXO, vei avea și tu propriul link pe care îl poți shareui.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

7 comentarii

    • Am consumat deja în câteva zile jumătate din traficul de 10 GB inclus. Cred că în curând trec pe Digi. :))

    • Mare dreptate ai avut. Am făcut trecerea și la serviciu semnalul există, dar calitatea este extraordinar de slabă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*