Lucrarile programate la tevile de apa calda din Bucuresti

De când stau în București, cred că în fiecare an vara au fost niște lucrări care făceau ca apa caldă să dispară câteva zile. Nu știu cum, nu știu de ce, dar în ultima perioadă au dispărut anunțurile oficiale care te pregătesc de așa ceva..și așa de obicei dau fuga pe site-ul RADET-ului (mai nou Termoenergetica) unde trebuie să iau la rând cele 3 PDF-uri care detaliază zonele cu întruperi ca să descopăr dacă e o avarie nouă, una cunoscută sau una „programată”.

Site-ul în sine nu are o secțiune de lucrări programate în viitor, deși ar fi utilă.

Revenind la fișierele de stare pentru sistem, neseriozitate mai mare decât în ele rar am văzut. De exemplu, lipsa apei calde, atunci când pe conducta de apă caldă curge apă rece este marcată ca fiind „funcționare sub parametri”.

Apoi, astăzi nu avem apă caldă de câteva zile. Îi spune lucrare programată, deși nu am văzut vreun anunț în mass-media care să spună că dispare apa caldă pentru câteva zile în sectorul 1. Nu am văzut vreun afiș la intrarea în bloc. Nu am văzut niciun anunț care să vină spre mine, consumator legat de această întrerupere a serviciului.

Ei bine, de când urmăresc acel tabel pentru a putea afla când revine apa caldă, s-a modificat estimarea în 24 ore de vreo 4 ori. O dată era programată revenirea apei calde la ora 00. Apoi la 12:00. Apoi la 20:00. Acum, la 20:00 au zis mâine la 07:00. UPDATE: Evident că „mâine la 07:00” s-a transformat în mâine la ora 18:00. Povestea continuă, mulțumim Termoenergetica! O întrerupere programată de câteva ore s-a transformat într-o lucrare pe câteva zile.
Dacă tot e lucrare programată, mă întreb cine plătește pentru aceste estimări depășite de fiecare dată?

Iar subiectul e atât de comun, încât dacă caut ce acoperă presa, am găsit articole care detaliază avarii majore în ultima săptămână sau în ultima lună. Deja e un subiect atât de comun ca undeva în București să fie o avarie de apă caldă, rece sau de încălzire încât avaria de acum nu interesează pe nimeni. Și cred că vorbim de jumătate de sector 1. Din păcate e obișnuință. Se pare că lumea suportă mai ușor întreruperea apei calde decât o întrerupere de alt tip de servicii.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*