Logitech Mx Master – Noul meu mouse de browsing și gaming

O dată cu noul calculator, am zis să fac un upgrade și pe mouseul stock pe care l-am primit. Nu era rău nici cel cu care a venit, în fond era wireless, la fel și tastatura e wireless, dar la mouse m-am obișnuit, acasă, cu ceva foarte bun – cum aveam, la Mac, Apple Magic Mouse-ul.

Nu voiam nici un mouse dedicat jocurilor, ci mai mult multifuncționalității.

În trecut am cumpărat mai mulți mouși A4Tech Oscar X7, un mouse fantastic pentru jocuri și navigare – din păcate cu multă căblăraie, și de asta încerc să scap, fie că e vorba de tastură, căști sau, uite, mouși. Dar, dacă A4Tech s-a gândit că nu trebuie o declinare pe wireless – csf, ncsf.

Deci, serios, în 2017, tastaturile și moușii care sunt pe cablu ar trebui interziși.

Am ales un Logitech

Sunt foarte fericit cam cu orice cumpărat de la Logitech, așadar am căutat în filtrări acest brand. Aveam deja gamepad-ul Extreme 3D care era foarte confortabil, așadar căutam ceva excelent și pentru mouse.

Să îmi stea mâna comod pe mouse, cam asta căutam. Că doar îl țin în mână zeci de ore pe săptămână.
Să aibe butoane de back/forward în browsing, scroll fain.

Așa că am găsit Logitech MX Master. Le are pe toate, că doar e vârf de gamă și mai e și vârf de preț. Nu a fost ieftin, dar prețul e comparabil cu un Apple Magic Mouse, mai ales după ce l-am prins la promoție și am mai aplicat și un card cadou eMAG.

logitech-mx-master-si-3d-extreme

Mouse-ul nu este nici mic și nici ușor, cred însă că acest lucru ajută un pic la manevrabilitate.

Îmi place foarte mult și scroll-ul reglabil, adică poți să pui la rotiță un scroll precis sau unul extins. E cam gălăgios scroll-ul acela precis, zici că e roata norocului până se oprește, îi pune mereu ceva mecanic frână.

Altă parte bună este că are baterie integrată, de 500 miliamperi, care – zice Logitech, ar ține vreo lună și un pic în regim normal de utilizare. Dacă ține două-trei săptămâni eu sunt fericit. Se încarcă la microUSB.

Sper ca doi-trei ani să mă țină cu brio jucăria.

Alt mouse mișto este cel de la Microsoft – Arc Touch – dar cum mai vreau să mă joc, nu e o variantă. Este totuși fenomenal pentru laptopuri, Ralu are o jucărie de asta pentru laptop și e mega încântată.

UPDATE: Am cumpărat și un nou Logi MX Master 2S. Pe cel vechi l-am lăsat la serviciu, iar pe acesta nou îl folosesc acasă. Nu sesizez deloc diferențe semnificative, poate doar la vechiul mouse conexiunea bluetooth se mai pierdea cu desktop-ul și și-a revenit cu Logi 2S, în rest e aceeași construcție. Ah, și parcă versiunea nouă are o baterie care ține mai mult, dar probabil e din degradarea bateriei la mouse-ul anterior.

Altfel, cam așa arată un mouse vechi și nou, cel vechi după doi ani de utilizare intensă la birou și acasă (îmi luam mouse-ul zilnic la birou, nu e de mirare că îmi spuneau unii că sunt ciudat)

 

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*