Logica algoritmului newsfeed

Undeva prin vară lucrurile în feed-ul meu de facebook, mai cu seamă în postările cunoștințelor au început să o ia razna și să fie departe de zona de obiectivitate. Lucru ce mi s-a părut obositor pentru momentele când intru pe rețeaua socială pentru a consuma informație.

Am început de mai bine de jumătate de an să aplic o tactică. Unfollow sau snooze. Unfollow în general de pagini, prea puține îmi oferă relevanță sau snooze de persoane care sunt prea vehemente într-o anume direcție. Vreau să rămân prieten cu aceste persoane, în general, dar nu pot să fiu de acord cu anumite opinii (în general opinii date ca certe, fără vreun fundament logic) și cred că traversăm cu toții niște perioade.

Snooze-ul acesta presupune un unfollow temporar, de vreo 30 zile. E tare amuzant, imediat cum trece perioada aceea de 30 zile, brusc iar îmi apar postări de acel tip. Facebook efectiv nu se prinde că nu vreau să consum un anume fel de informație, îi dau de câteva ori pe lună feedback negativ, dar el cu prima ocazie îmi dă același conținut din nou.

Cam asta e problema cu bulele. În momentul în care interacționezi cu un conținut, chiar și prin citire, algoritmul te-a marcat. Singura șansă ar fi unfollow-ul total, dar parcă cu toții ne mai schimbăm opiniile, în timp.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*