Liniile regionale au fost cel mai bun lucru făcut de STB în ultimii ani

La începutul anului cei de la STB au făcut o mișcare destul de curajoasă și au înființat mai multe linii care conectează stațiile principale din București cu orășelele și satele de pe lângă București.

Dacă inițial toată lumea era destul de sceptică asupra popularității rutelor, chiar eu observând la început numere infime de pasageri pe R-urile care treceau prin Otopeni, de ceva vreme văd tot mai multă lume în aceste autobuze.

Nu știu dacă de la asta se trage, dar în loc de 25-30 minute pe drumul spre casă anul acesta am început să fac vreo 15-20 minute cu mașina dinspre Otopeni.

Pe de altă parte, pe liniile regionale vor intra și operatorii privați, nu doar STB-ul. Deja am văzut pe la Mall Băneasa autobuzele celor din Voluntari (STV), care operează deja din Voluntari vreo 6 linii spre București. Măcar un lucru bun aduce familia…

Acum dacă s-ar mai suplimenta anumite rute (e criminal traseul autobuzelor pe ruta Dorobanți – Casa Presei), s-ar face cu cap și niște linii dedicate pentru transportul în comun ar fi excelent.

Un alt lucru interesant este și aplicația InfoSTB care paradoxal funcționează bine. Nu călătoresc des cu STB-ul, dar de fiecare dată a dat informații corecte. Sigur, interfața este groaznică, dar e un punct de plecare și ăsta.

offtopic: Link cu ce s-a făcut în ultimii 30 ani pentru tramvaiele din București aici.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*