Limitarea plăților cash…

Bancnote România - Lei
Bancnote România - Lei

Din perspectivă profesională, în ecommerce, limitarea plăților cash e o mană cerească pentru zona logistică. E mult mai elegant pentru un comerciant să încaseze contravaloarea comenzilor direct din momentul în care clientul plasează comanda. E o mega bătaie de cap transferul sumelor cash, de la curieri, de la șoferi șamd.

Motivarea acestei limitări a fost că ar combate evaziunea fiscală. Acum nu știu dacă e așa, dacă chiar va ajuta în acest obiectiv.

Personal plătesc cam 90% din lucruri cu cardul. Chiar nu mai rețin când am comandat online ceva și să nu fi plătit cu cardul.

În viața de zi cu zi, la cumpărături, la fel. Doar la piață și ocazional la frizer sunt locuri unde plătesc cash. Cumpărăturile de zi cu zi le plătesc întotdeauna cu cardul, chiar și la vendomatul de junk food de la birou plătesc cu cardul..

Sunt de acord cu niște limitări pentru tranzacțiile cash, dar parcă limitele acestea sunt prea jos și marii beneficiari sunt băncile.

Au mai fost niște motivații că limite există în mai multe țări (Franța – 1.000 EUR, Italia – 5.000 EUR), dar la noi, pentru persoana fizică limita e jos, la 1.000 EUR și va fi și mai jos din 2025, la 500 EUR.
Pe de altă parte, sunt țări unde nu există această limitare (Germania, Irlanda, Austria). Noi pare că sărim direct într-o extremă.

Sursa

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

2 comentarii

    • Aș putea trece și eu la cash only. Dar nu vreau de principiu limitarea aceasta. Uite, astăzi am aflat că mi-a fost compromis un card. Fix cel pe care îl foloseam cel mai rar pentru tranzacții, fix cel pe care îl foloseam doar la comercianți online mari.
      Am primit o notificare să aprob o tranzacție la TikTok în lire turcești. Fain, nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*