Legendele cu condusul în București al mașinii înmatriculate în provincie

Sunt câteva legende că polițiștii ar opri mai degrabă mașinile înmatriculate în provincie, în București.

Înainte să îmi schimb domiciliul pe București, am condus vreo 3-4 ani în București cu mașina înmatriculată în provincie și am simțit că era ok asta.

Toate legendele alea cu poliția care oprește provincialii? Nu m-au oprit niciodată, deși treceam prin intersecțiile în care mai mereu stăteau. Cu mașina de serviciu deja m-au oprit de două ori, și e un Logan comun înmatriculat pe București.

Iar oamenii în trafic erau relativ permisivi. Am simțit asta mai ales la început, când chiar eram neadaptat traficului din București – adică de multe ori căscam ochii în GPS că habar nu aveam pe unde sunt 🙂
Adică fără să credeți că o făceam intenționat, uneori mai eram pierdut în spațiu și nu îmi dădeam seama care bandă către care bandă stă în trafic – mai ales dacă plecam dintr-un capăt în altul al orașului, dar simțeam că oamenii mă mai lăsau să mă bag.
Aveam și impresia că șoferii erau mai neagresivi, pe lângă că mă invitau să fac manevre, păstrau mai mult distanța între mașini.

Sigur, au mai fost câteva situații cu frustrați care îmi spuneau că sunt cu număr „de la țară”, dar cred că au avut ei zile proaste și erau ei mai țărani decât înmatricularea mașinii.

Chiar mi-a părut rău când am predat numerele de „provincie” și le-am montat pe mașină pe cele noi „de București”, am simțit că am pierdut ceva ce mă reprezenta.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*