Legenda comenzilor livrate mai repede ramburs decât plătite cu cardul

În general plătesc orice se poate cu cardul. Este mai comod, mai rapid, nu am nevoie să scot bani din buzunar, iar de când cu ING Pay nu este nevoie nici să mai umblu cu portofelul după mine.

În online însă, de fiecare dată când pot, plătesc ramburs. Mai ales comenzile de valoare mică, știu că mă pot împrumuta oricând de 1-200 lei.

La comenzile de valoare mai mare însă e un coșmar logistic să scoți din buzunar 1-2000 lei, așadar plata cu cardul este mai comodă.

De asemenea dacă fac o achiziție mai importantă, sunt șanse să plătesc cu cardul de credit, plata în rate fără dobândă este ceva care m-a ajutat mereu să cumpăr produse lucruri de care aveam nevoie astăzi, fără să fie nevoie să fac un efort financiar instant.

Și după toată nebunia de anul ăsta cu mutatul în casă nouă și multe altele neplanificate, plată cu cardul a scris pe ultimele achiziții mai mari de acest Black Friday.

Am trimis 3 comenzi la eMAG..două plătite cu cardul, cu estimat livrare în acest moment 28 noiembrie..iar a treia, de valoare mai mică (detergent de vase + aparat de tuns), la care am ales plata ramburs..coletele sunt deja în depozitul curierului.
E adevărat, produsele plătite cu cardul sunt voluminoase (o combina frigorifică e printre ele).

Cumva, ai crede că produsele plătite ramburs ar fi livrate mai repede. Motive ar fi – coletele deja achitate online sunt mai puțin probabile de a fi refuzate, coletele achitate ramburs, dacă livrarea întârzie, clientul poate refuza livrarea pe motiv că…și-a cheltuit banii pe altceva sau s-a răzgândit.

Apar voci, dar eu cred că ține cont foarte mult și de compania care livrează. Există diferențe semnificative între curieri. Ar mai fi diferența și între tipul produselor livrate, coletele mici probabil că se livrează mai ușor.

eMAG mereu a susținut că nu există niciun fel de prioritate în a livra mai repede comenzile ramburs. Are Radu niște grafice interesante aici.

Oricum, cred că afișarea de dată livrare la eMAG 28 noiembrie este mai degrabă un termen maxim, termen care se va schimba curând.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

3 Comments on Legenda comenzilor livrate mai repede ramburs decât plătite cu cardul

  1. Eu întotdeauna comand cu cardul. Absolut întotdeauna, paote… doar să fie magazin obscur. N-am sesizat bârfa asta… dar nici nu stau disperat să am produsul “mâine”. 2 ore, oricum, n-avem șanse în Ploiești. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*