La fel ca țigările, și Iqosul ar trebui interzis explicit din spațiile închise

În ultimele două săptămâni am rugat deja două persoane să își stingă țigara în food-court-ul de la mall Băneasa. Un tinerel și un domn mai între vârste. Ambii s-au conformat rugăminții, le-am zis foarte neagresiv că suntem în spațiu închis iar fumatul s-a interzis.

Ralu zice că o dată o să mi-o iau pe coajă, că am prea mult curaj… ¯\_(ツ)_/¯

Ce mi s-a părut interesant e că la al doilea domn, a protestat chiar doamna care îl însoțea pe principiul E iqos, nu e țigară, nu arde. Moment în care au mustăcit și alți oameni de pe la mesele din jur și personajul a abandonat protestul și s-a conformat.

Sunt niște locații prin București în care se insistă cu „Iqos only” și mi se pare de prost gust. Cum, necum, sunt țigări, și la fel cum se interzic și vaporizatoarele cu nicotină, mi se pare firesc să se interzică și aceste produse din tutun, care ard sau nu – deranjează.

Adică cred că e tot o zonă în care interzicerea este completă, dar se agață de tot felul de chichițe pe principiul „nu scoate fum, scoate vapori”?!

Ce mă surprinde însă este lipsa de reacție generală la astfel de situații și naturalețea oamenilor prin care fumează aceste țigări în spații închise… eu totuși sper ca oamenii ăștia, după ce li se atrage atenția, vor cântări mai serios data viitoare dacă își aprind sau nu dispozitivul acela care insistă să nu se numească țigară.

M-am lăsat de țigară acum vreo doi ani, cred că sunt și vreo trei de când s-au interzis țigările în spații publice și nu pot să îmi mai imaginez cum ar mai fi restaurantele în care mănânci în fum. Probabil cea mai semnificativă schimbare în bine din ultimii ani..

Iar să consideri că țigările precum Iqos sau Glo nu ar fi țigări, deci ar trebui permise… haideți să fim serioși, tot țigări sunt și acestea.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!2 Comments on La fel ca țigările, și Iqosul ar trebui interzis explicit din spațiile închise

  1. Mhm, cand am scris si eu asta pe blog mi-au sarit in cap fumatorii. O chestie d-aia o suporti, desi iti dai seama de unde vine mirosul, dar cand mai sunt si alte 2-3 pe langa tine deja e o problema. E miros tare necacios!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*