Judec produsul tau dupa cutie

…și sunt dispus să plătesc un pic mai mult pentru o ambalare inteligentă!

…sau îmi creez primele așteptări după cutia în care mi-ai livrat comanda!

Una dintre fixațiile sănătoase ale unui client de-al meu este cutia în care livrează produsele. Este un selling point până la urmă care vinde și diferențiază de turmă. Mai ales când ești magazin online. Personal judec ambalarea și probabil și alții mai deștepți au gândit-o, mai bine, înaintea mea – cum ar fi și eMAG-ul cu motto-ul Bucurie la Cutie.

Plus de asta, ambalarea era una dintre fixațiile mele și când lucram înainte în eCommerce. Mereu încercam să conving colegii să ambalăm frumos, să protejăm eficient produsele (nu neapărat prin material tampon mult, ci printr-o ambalare care să protejeze atunci când e cazul). Iarăși efectiv designul cutiei contează enorm, un branding frumos și ușor de recunoscut pe scotch.

Ce mi-a plăcut și ce nu mi-a plăcut

Revenind – printre produsele care m-au surprins printr-o excelentă ambalare se numără: HTC Aria, Căștile Beats urBeats la care cred că ambalajul costă mai mult decât întregul proces de fabricație al căștilor (exclus R&D-ul) și nu în cele din urmă iMac-ul (grosime sub 1 cm la margini pt produs, protejată prin polistiren de 20 cm, cutie dublă cu bureți iar calitatea cartonului și a imprimării absolut fantastică!). Aș putea adăuga aici totuși și stickurile wireless de la TP-Link.

Din ce m-a dezamăgit: HTC One X(extraordinar telefon pe configurație și calitate a carcasei totuși) și tot ce am văzut în ultima vreme la HTC – hârtie reciclată de o calitate proastă, imprimare ecologică și produs protejat prea slab în cutie. Și toate produsele care sunt învelite prin plastic capsat și ambalaj care nu se poate refolosi (periuțe electrice de dinți, cabluri, controller PS3). Alt produs de care am rămas extrem de dezamăgit pe partea de ambalare a fost Nexus 7, m-am chinuit minute să îi scot carcasa de hârtie care învelea cutia propriu zisă.

cutie apple tv
cutie apple tv

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

3 comentarii

    • L-am primit la un moment dat si m-am jucat cu el 2-3 saptamani. Ce sa zic, este frumos – daca ai dispozitive Apple in casa merita, nu e scump. Pe atunci nu aveam nimic Apple acasa 🙂
      Este practic un media player cu niste functii in plus. Pentru US si tarile in care este Netflix este o jucarie de aur, daca il pui pe Romania o groaza de functii ii lipsesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*