Joburi fantomă în online? Joburi care se postează mereu, dar care nu există

Întotdeauna am urmărit cine angajează în online-ul românesc. Am mai povestit despre asta.

Cred că mi-am format deprinderea asta de pe vremea de când eram în agenție și cumva mă uitam la cine mai intră pe online din numele mari offline de la vremea aceea șamd. Știam destul de bine că cei care angajează la vremea aceea vor fi pe piață și pentru servicii cât de curând. Era mereu un semn bun când mai intra cineva în zona de ecommerce.

Mi s-a părut foarte interesantă evoluția panicată din perioada pandemie. S-a angajat orice. Am în lista de cunoștințe oameni care au schimbat perioada aceea 3 joburi. Cu creșteri de poziții frumoase. Dar fuse și se duse.

Un lucru e cert perioada asta – oportunitățile de joburi nu sunt la fel de multe ca acum 1-2 ani. Cel puțin în zona de digital marketing.

Și în toată urmărirea asta a mea din ultimii ani, mereu mi-au ridicat câte o sprânceană brandurile care aveau un job pentru mai mult de câteva luni postat. Mă întrebam dacă îl caută pe următorul Steve Jobs sau care o fi faza.

Dar cel mai tare mi-au atras atenție joburile care efectiv sunt postate de ani de zile. E un job de un performance marketing manager la o agenție de cel puțin 3 ani. Sau un job de digital marketing manager la un brand chinezesc tot așa de ani de zile.

Sau joburile pentru care se recrutează extern, dar pe urmă se decide „să se meargă cu cineva intern”. Mă rog, de regulă acolo povestea este că se lovesc că pur și simplu bugetul este disproporționat dintre ce oferă și ce se cere.

Dar să revenim la subiectul de astăzi. Recent am aflat că există și un termen pentru joburile acestea pe care se recrutează perioade îndelungate sau sunt postate repetat.

Sunt așa numitele ghost jobs. Joburi fantomă.

Joburi pentru care nu prea există vreo nevoie reală de angajare. Ci doar se țin interviuri în cazul în care ar fi nevoie de cineva.

Fenomenul joburilor fantomă și al recrutărilor de genul acesta a început să fie folosit spre sfârșitul lui 2020, când exista acel concept de „Great Resignation”. Alt lucru care fuse și se duse :))

Dar mai sunt și joburi postate să atragă poate mai degrabă atenția intern. Imaginează-ți că ești la job și afli că există o recrutare activă pentru poziția ta. Îți ridică o sprânceană pe vechea zicală „mai sunt 100 care așteaptă la poartă”.

Dar mai sunt și joburile pentru care chiar se țin interviuri și se țin doar pentru a sonda piața sau de a afla despre o altă companie. O abordare care spune multe despre valorile recrutorilor și a companiei respective. Nu știu, nu aș putea face așa ceva niciodată..
Sau aparent, ar mai fi și companii care postează multe joburi doar pentru a crea o aparență de creștere. Și eventual angajează dacă prind vreo super-ofertă, să zic așa.

Și, desigur, mai sunt și joburile pentru care se țin interviuri dar jobul e deja dat de ceva timp, însă trebuie să existe un proces de recrutare. Aici e foarte nuanțată povestea…

Cred că de-a lungul timpului am avut și eu cel puțin un interviu de genul.

Bine, mai poate exista și celălalt concept. Cel al aplicărilor fantomă.

Ce experiențe de interviuri fantomă ați avut? Sau ce joburi aparent fantomă v-au atras atenția? Puteți lăsa comentariile și anonim, chiar ar fi interesant să vedem niște experiențe.

Photo by Hunters Race on Unsplash

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*