Câteva păreri la cald despre lansarea iPhone 7

Nu mă îndoiesc că iPhone 7 va fi încă un succes Apple în ceea ce privește numărul de unități vândute. Trebuie să și recunosc că nu am urmărit îndeaproape lansarea noului iPhone 7, însă am prins cele mai importante lucruri, pe care în general le găsește orice consumator: telefon cu hardware mai bun, niște funcționalități în plus, baterii wireless, camera mai bună – practic clasica lansare de telefon. Plus, renunțarea la jack-ul de 3.5 mm, pe care îl folosesc toți producătorii de căști. Apropo de căști, mă întreb dacă le pierzi ce se întâmplă, mai ales cum din urechile mele au tendința să pice căștile de tipul ăsta, doar cele in ear stau bine. Cred că o să tot avem glume despre noile Air Pods ca despre bariera de pe Petricani.

Trebuie însă să recunosc că de la 5S încoace nu îmi pare că Apple a scos ceva revoluționar pe piață. Până la iPhone 5/5S au scos de fiecare dată ceva nou, cu adevărat util, când ultima dată au venit cu deblocarea telefonului prin amprentă.

iPhone 6 s-a caracterizat iarăși destul de simplist, ecran mai mare, design schimbat. Cam asta a fost tot. Probabil până aici a fost moștenirea lui Steve. Legat de design, interesant cum păstrează aproximativ același design cei de la Apple pentru 2 ani. Probabil 7S însă va fi cu același design, deci trecem la o perioadă mai mare în care aspectul telefonului rămâne în linii mari același.

Personal sunt utilizator de iPhone 5s, cumpărat încă pe vremea când era mega scump, țin minte că am dat 2700 lei pe telefon. Nu aș mai da atât pe un telefon niciodată, dacă mi se păstrează veniturile. 🙂 Astăzi, problema mare cu telefonul e că nu mai are spațiu (șterg o dată pe săptămână din poze) și capacul ecranului stă să iasă din telefon de la atâtea căzături.

Din păcate, nici concurența nu reușește să iasă cu un flagship pe care merită să îți dai banii. Noul Note 7 (care de fapt e 6) are parte de niște chestii penibile cu bateria aia.

Și când mă gândesc că sunt pe punctul de a renunța și la iMac în favoarea unui PC. Interesant pentru mine, m-a prins destul de greu febra Apple, dar mă lasă foarte repede.

screen-shot-2016-09-07-at-10-45-35-pm

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

1 Comment on Câteva păreri la cald despre lansarea iPhone 7

  1. Acelasi lucru l-am scris si eu, iphone devine un telefon banal, nu mai are acea stralucire pe care o gaseam la primele modele. Eu am tot iPhone 5S, l-am cumparat cu 2100 lei, insa ca si tine, acum parca nu as mai da atatia bani pe un telefon.

    Insa atunci cand l-am cumparat telefoanele mai ieftine, pana in 1000 lei erau destul de slabe, majoritatea din plastic, comparativ cu cele pe care le poti cumpara astazi cu aceeasi bani. Tehnologia a avansat destul de mult iar pentru activitatile uzuale acum poti alege si un telefon mai ieftin pentru ca isi va face treaba, nu trebuie sa ai ultimul iphone. In plus acum cam toate arata la fel, deci nu mai tine faza cu aluminiu si design premium. 🙂

    Eu eram pe punctul de a-mi cumpara iMAC, insa cand am vazut cat de greu este sa inlocuiesti HDD-ul cu un SSD, m-am razgandit. Scoatem jack-ul pentru ca vrem sa inovam, insa folosim HDD si in 2016. Intr-un final am ales un AIO Lenovo, chiar daca nu are SSD din fabrica, l-am putut instala singur, in cateva minute. Imi lipseste de la iMAC ecranul retina. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*