Întotdeauna sunt probleme mai mari

Statie Metrou Jiului - Pajura - Bucurestii Noi
Statie Metrou Jiului - Pajura - Bucurestii Noi

Suntem o țară de plângăcioși, dar paradoxul este că nu acceptăm plânsetul altuia.

Nu mai poți să zici nimic, de nici o problemă reală, că în secunda imediat următoare sare cineva cu o problemă mai mare.

Care da, e o problemă, nimic de spus, dar cum regula se respectă, și decât problema aceea mare mai apare și altă problemă.

Din păcate nu va putea rezolva nimeni toate problemele deodată, așadar trebuie să agreem că există unele probleme mai mari, altele mai simple de rezolvat și altele care se rezolvă din voia hazardului.

Conștientizarea fiecărei probleme este însă primul pas spre rezolvarea unei probleme.

Și eu îmi doresc locuri de parcare pentru toată lumea, dar nu cred că asta se va putea rezolva prea curând. Dar îmi doresc ca bulevardele să nu fie pline de mașini parcate bandă peste bandă.

Zilele trecute, se anunța că e posibil să se dea drumul la magistrala de metrou M5 „Aici va fi peste trei ani stația ta de metrou”. Cineva însă se plângea că prin această măsură va fi și mai aglomerat la metrou, că pe M2 deja trenurile sunt pline ochi chiar dacă circulă la 2 minute. Păi și atunci ce facem, nu mai construim stații de metrou pentru că M2 e aglomerat?
Oare M2 nu e aglomerat tocmai pentru că este o linie care taie orașul în două între zonele de birouri? Liniile de metrou mereu deschid noi zone de birouri și de locuit, poate că pe termen scurt se aduce o extra-aglomerare, dar pe termen lung se nivelează traficul.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!1 Comment on Întotdeauna sunt probleme mai mari

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*