Încerc să evit localurile din Centrul Vechi sau din clădiri șubrede

De vreo 2-3 ani, și nu din vreo coincidență ci mai mult dintr-o trezire la realitate, am început să evit Centrul Vechi și mai ales orice fel de local care pare să fie într-o clădire șubredă. Sunt zeci de restaurante bune în București, sute de locuri mișto în care ai putea să intri, din păcate însă parterul este fandosit iar pereții stau să pice pe tine.

Sutele de buline roșii au fost ascunse sau date jos de pe clădiri și te întrebi de ce mai sunt deschise anumite localuri.

Așadar, am început să aplic niște principii simple în ieșirile prin oraș: cât mai puțin centru vechi, cât mai puține beciuri sau localuri unde să îți pui întrebări existențiale dacă ești în siguranță.

Efectiv îmi provoacă o senzație de disconfort să mă aflu într-o clădire care la o mișcare seismică mai serioasă poate să pice sau care are ieșiri prea puține, blocate sau masa de oameni este prea mare într-un spațiu prea mic.

Pe de altă parte, mai este și mall Promenada, unde spațiul acela imens de la foodcourt, extrem de populat la prânz mi se pare mult prea înghesuit. Un foodcourt probabil ceva mai mare era la Iulius Mall Timișoara, dar acolo aveai avantajul tavanului înalt, ceea ce îți crea impresia de spațiu. Așa că evit și Promenada pentru mese la prânz.

Și nici nu trebuie să îmi spună cineva că locul este ok. Dacă am eu un anume disconfort, nici nu mai contează toate asigurările oricui.

Sigur, asta nu înseamnă că nu am mai fost prin centru vechi. Vara am mai trecut pe la un Oktoberfest sau pe la grădinile din zona Romană (am fost de câteva ori vara asta la La Copac..), dar evit pe cât posibil orice clădire veche sau în care pare să fie un local care aplică lasă că merge și așa.

Pentru că atunci când iar se va întâmpla tragedia, nu vreau să fiu parte din ea. Și, mai mult decât atât, suta aia de lei pe care o cheltuim când mai ieșim, mai bine să meargă la cineva care nu denumește restaurant/pub orice clădire care stă să pice pe tine.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*