Incearca totusi sa lucrezi fara presiune

Desi in ultima vreme mi-am propus ca o data cu sarbatorile de iarna sa incerc sa muncesc un pic mai mult pentru mine, nu reusesc. Efectiv sunt prins, luat de val, ma relaxez dupa ce termin the office hours. Poate are legatura si faptul ca dimineata plec cand inca e intuneric, iar seara ma intorc la aceeasi ora.

In fine – sa ajung, cumva, la subiect.

Tin minte, acum putini ani, mai exact vreo 2, stateam lipit de Analytics si incercam sa trag concluzii dupa ce lansam un site, aveam 50 unici/zi si incercam sa fac segmentari si sa studiez comportamentul vizitatorilor. In momentul in care mi-am dat seama ca pierd vremea si ca toate datele de le luam pe atunci erau foarte gresite, pentru ca esantionul era mult, dar mult prea mic si am inceput sa muncesc mai mult in a face ce imi place mie, nu ce incercam sa deduc ca vrea vizitatorul site-ului meu, uitam de analytics, afisari, conversii -whatever- atunci am ajuns pe drumul cel bun. Wow, ai rata de conversie de 5% azi? Irelevant – care e rata de conversie pe luna? Dar pe trimestru, semestru, an? I mean, astea sunt datele importante, nu evolutia zilnica.

Ma enerveaza la culme cand trebuie sa dau un raport si in acel raport trebuie sa spun de evolutia zilnica. E irelevant, vizitatorul, clientul, whoever, este influentat de atat de multi factori de-a lungul unei zile, incat e absolut gresit sa spui – azi am avut o zi proasta. De aceea sunt fanul targeturilor care se intind pe o perioada mai mare. Iti acorda libertate, relaxare iar daca esti dedicat rezultatele imposibil sa nu apara.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

5 Comments on Incearca totusi sa lucrezi fara presiune

  1. Un raport analytics detaliat se poate cere sa zic la minimum 2 saptamani, daca nu o luna. Bun, azi am 50 unici, maine 15, poimaine 80. E si normal sa fie o asa diferenta avand in vedere ca siteul este unul nou lansat. Un raport lunar de preferinta iti va raspunde la toate intrebarile, insa cat timp stai cu nasul in cifre toata ziua si cu mainile in san, slabe sanse sa progresezi catusi de putin.

  2. In general in orice domeniu te-ai afla dorind sa iti faci treaba ca la carte cu siguranta cel mai bun randament este atunci cand lucrezi fara presiune. Iti multumesc!

  3. cand ai un target care se intinde pe o perioada mai mare, eu cel putin am tendinta de a lasa totul pe ultima suta de metri, mereu zic ca am timp. si uite asa sunt mereu sub presiune.

  4. Lucrul fara presiune pe mine personal nu ma ajuta. Prefer sa am pe cineva care sa ma biciuiasca de la spate. La sensul figurat vorbind. Nu imi place sa lucrez pe cont propriu, motiv pentru care ador statutul de angajat, si nu pe cel de angajator. Detin momentan un blog cu 300-350 vizitatori unici, pe care l-am dezvoltat in timp, nicidecum intr-o zi … ca pana si Roma tot in cateva “zile” a fost construita, nu? Deci, mai multa relaxare, rezultatele vor veni de la sine 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*