Încă un meci al naționalei de fotbal a României fără spectatori

Citesc că UEFA a decis din nou ca România să joace un meci fără spectatori pe teren propriu. Practic ajungem să jucăm unul din două meciuri din nou înființata Liga Națiunilor fără spectatori.

Aparent ar fi pentru cele câteva fumigene de la meciul României cu Serbia și ceva scandări aparent rasiste(really, se numește rasism să scandezi împotriva rivalilor?!) ale suporterilor.

Cred că UEFA ar trebui cumva să trateze ceva mai special meciurile din Europa de Est, practic aici încă mai avem suporterii aceia pasionali, la fel cum erau în trecut și prin Italia sau Germania. Adică e chiar total anti business să decizi să interzici spectatorii plătitori și pentru care creezi această ligă. Plus că ajungem de la orice năzdrăvănie făcută de vreun grup mai mic sau mai mare să ne gândim deja că următorul meci va fi fără spectatori.

Și nu știu, parcă e aberant să primezi de un spectacol toți spectatorii datorită unor incidente care ar trebui să fie imputate firmelor de pază (cel puțin torțele, pe mine nu mă lasă în stadion cu o brichetă, dar alții intră cu torțe, serios că nu e vreo conspirație aici?).

Oamenii în România încă nu merg la stadion ca la teatru și trebuie să ne asumăm asta, mai ales că fotbalul este principalul sport urmărit. Ori asta nu ar trebui să fie vreo surpriză pe la UEFA.

În rest, cred că nu am mai fost la vreun meci al naționalei României de la acel România – Albania 0 – 1 de la Lyon.. că după aceea a venit țapul ispășitor cunoscut dinainte, dar parcă naționala de acum este altceva decât ce am avut în ultimii vreo 15 ani.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

2 comentarii

    • Mi se pare că actuala echipă joacă un fotbal mult mai bun decât ce aveam în trecut, deși poate talentul jucătorilor nu este pe măsura generației lui Chivu și Mutu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*