Încă o mutare pe piața asistenților AI: Microsoft Copilot și Google Workspace

Săptămâna aceasta, pe lângă lansarea GPT-4, atât Google cât și Microsoft au anunțat niște îmbunătățiri în suita lor dedicată companiilor.

Astăzi, majoritatea companiilor lucrează pe pachete corporate de la Microsoft sau de la Google. Din propria experiență, mi s-a părut că o compania de tip startup sau de tehnologie ar lucra mai repede pe suita Google Workspace, pe când companiile mai mari, mai tradiționale ar lucra pe Office 365.

De exemplu, în România companii precum eMAG sau Altex lucrează pe suita Office 365. În afară, cât am stat la momondo/Kayak am lucrat pe pachetul Google Workspace.
Mi s-a părut Google prin instrumentele colaborative din Drive că ar fi avut un start mai rapid, dar apoi Microsoft prin pachetul Office 365 a recuperat rapid.

Bun, deci ce s-a anunțat săptămâna aceasta de la Microsoft și Google?
Vorbim practic de introducerea unor asistenți virtuali bazați pe AI atât în Google Workspace cât și în pachetul Microsoft Office 365. Când se va întâmpla mai exact asta? Nu avem o dată certă, deci putem doar să ne imaginăm.

Acești asistenți virtuali integrați în produsele cloud ale celor doi giganți au scopul de a îmbunătăți productivitatea.

Videoclipurile de prezentare sunt foarte SF, să vedem integrarea cum va fi realizată. Sincer, mi se pare destul de scary perspectiva să externalizăm atât de multe concluzii către orice fel de inteligență artificială.

Microsoft Copilot 365

Microsoft Copilot 365 se bazează cum altfel decât pe integrarea cu Open AI GPT-4. Practic se va integra cu Excel, Word, PowerPoint, Outlook și Teams sub forma unui asistent virtual care are niște capabilități foarte interesante.

AI în Google Workspace

Google a anunțat acest asistent virtual în suita Workspace/Drive cam în aceeași perioadă în care trendul era foarte atent pe lansarea GPT-4.
Mi se par bizare aceste decizii ale Google de a anunța lucruri în timp ce atenția este concentrată pe OpenAI GPT. Mi se pare că obțin exact opusul a ceea ce probabil urmăresc.
Mai multe detalii aici.

Idee bună la plajă

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*