În sfârșit m-am dat cu o trotinetă electrică

Zilele trecute cum trecuse de ora închiderii stației de metrou am hotărât să vin acasă cu o trotinetă electrică, închiriată de la Lime. Am luat trotineta electrică de la Charles de Gaulle și am lăsat-o la Casa Presei. Din păcate locația mea este în afara ariei de acoperire în care poți lăsa trotineta, așadar nu am vrut să aflu ce înseamnă să lași trotineta în afara ariei de acoperire.
Așa că am mai făcut o bucată de drum per pedes până acasă.

Este ușor să mergi pe o trotinetă electrică dar manevrarea se face cu atenție

Nu m-am mai dat anterior cu o trotinetă electrică, dar mersul pe ea este floare la ureche. Cred că oricine se poate da cu o astfel de trotinetă fără prea multe cursuri. Manevrarea este ușor mai slabă ca la o bicicletă, dar în general la viteză mare nu faci viraje. Într-adevăr, poate fi ușor periculoasă folosirea trotinetei între mașini.

Pentru pornirea trotinetei pur și simplu trebuie să apeși pe un buton care este ca un fel de manetă de accelerație.

Fiind ora târzie mi se pare extra periculos mai ales că sunt gropi pe multe trotuare. Iar gropile se simt mult mai tare pe trotinetă decât pe bicicletă, deci atenție la viteză.

Sigur, aplicația îți spune că ai nevoie de căști pentru a lua o trotinetă, dar nu am văzut niciodată pe nimeni cu cască de protecție când folosea trotinetele Lime. E doar modul prin care probabil aplicația se discultă în caz de probleme.

Prețul mi s-a părut surprinzător de mare și aria de acoperire mică

Ce mi s-a părut oarecum surprinzător a fost prețul plătit. Am plătit undeva la 12 lei pentru o cursă de 2.2 km fără obstacole și la o oră înaintată. Pentru asta a trebuit să și încarc contul Lime cu 10 lire (aprox. 50 lei), discutabil în acest moment când voi reuși să folosesc tot „creditul”.

Aș fi venit până acasă cu trotineta, dar aria de acoperire în care poți lăsa trotineta este limitată la zona centrală și la cele intens circulate. Nu știam cât este costul pentru a lăsa trotineta în afara ariei de acoperire, aparent ar fi 9 lei. Dacă știam că e doar 9 lei, probabil veneam cu trotineta acasă.

Ideea e mișto, dar momentan cred că sunt două probleme: aria de acoperire foarte mică și prețul.
Având în vedere că e vorba de o trotinetă (electrică) pe care o conduci tu, care e destul de ieftină – m-aș aștepta să fie mult mai ieftin decât Uber/Taxi.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*