Iar crește prețul combustibilului..

Weekendul acesta am fost să fac plinul la mașină, pentru a profita de prețurile mai bune din weekend de la Petrom. Am alimentat motorină cu vreo 5.82 lei/litru, ceea ce m-a dus cu gândul la prețul cu care am alimentat anul trecut. Vara trecută, înainte de a pleca în Danemarca, am alimentat cu sub 4.30 lei/litrul de motorină.
Cred că a fost prețul minim. Ce vremuri bune.

Practic, dacă anul trecut puteam să fac un București – Satu Mare cu combustibil în valoare de aproximativ 150 lei, anul acesta prețul deja a ajuns la 200 lei. E drept că parte a creșterii mai sunt și accizele de drum reintroduse de Dragnea&co, dar asta nu e povestea întreagă..

Dacă acum vreun an am întârziat să alimentez pentru că știam că vor scădea prețurile, la ritmul de acum, cred că în două-trei săptămâni vom ajunge cu litrul de motorină la 6 lei. Și când te gândești că avem o creștere de preț cu vreo 30-35% într-un an…parcă e cam mult. Te gândești ce va urma.

Grafică via Peco-Online

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!3 Comments on Iar crește prețul combustibilului..

    • De ce ai pune benzină sau motorină cu aditivi? Adică chiar e cu aditivi? Nu am înțeles niciodată ce au în plus carburanții ăia. Și îmi vine să înjur când mai ajung la câte o pompă Petrom și au doar motorină de aia scumpă 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*