Hrănitor automat pentru pisici – extrem de util

Au trebuit să treacă 10 ani de când am pisici ca să îmi dau seama cât de util este un hrănitor dispenser automat pentru mâncarea pisicilor.

Ce m-a motivat să îl iau acum a fost plecarea în concediu și rămânerea pisicilor în grija vecinilor. Până acum mereu rugam pe cineva când plecam să vină și să dea de mâncare pisicilor. Și spuneam mereu să umple bolurile.. dar asta a făcut ca în timp pisicile să devină efectiv obeze.

De data aceasta, cumva mi-am luat inima în dinți și am făcut investiția aceasta. Urmăream de foarte mult timp acest tip de produse și nu găseam neapărat motivația să dau 2-3-400 lei pe un astfel de hrănitor automat. Asta deși aveam de ceva timp o fântână electrică pentru apa pisicilor.

Mă mai și gândeam că aș avea nevoie de două hrănitoare pentru pisici, de vreme ce sunt doi…dar se pare că nu a fost cazul.

Marele avantaj al hrănitorului automat pe care l-am luat este că le oferă pisicilor mâncarea la ore fixe. Adică pisicile nu depind de când îmi aduc aminte eu să le pun mâncarea. Și nu mai vin după mine să mă tot miaune să le pun mâncare.

În plus, hrănitorul permite reglarea cantității de mâncare pe care o primesc pisicile la fiecare masă, ceea ce este excepțional.

PS: Nu dau link către produsul cumpărat pentru că m-au încurcat specificațiile afișate pe eMAG și sellerul este neserios în această privință. Practic se afișează review-uri în aceeași pagină și de la un model diferit..dar seller-ul insistă că e aceeași familie de produse..
Long story short: am plătit mai mult crezând că are niște funcții în plus decât alte variante care par similare și sunt mai ieftine. Am păstrat produsul strict pentru că plecam în concediu și returul este solicitat cu produsul sigilat. Mă rog, produsul e ok.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

6 comentarii

  1. Chiar căutam o astfel de soluție, cât mai accesibilă și mai utilă. La țară s-a mutat o pisică la noi de mulți ani, cam sălbăticuță ea așa. Cum ai mei nu au pierdut vremea să o îmblânzească, a fost sălbatică mult timp. Astfel, după ce s-au mutat părinții, ea a rămas în curte și a fost nevoită să vâneze ca să se hrănească. S-a descurcat binișor, aparent.

    Noi am decis să îi oferim o mână de ajutor și i-am cumpărat niște granule cu care o hrănim. S-a mai îmblânzit între timp, deși încă are instinctul de a fugi dacă te apropii. Cum nu suntem mereu la țară, o mai rog pe mama să treacă pe acolo să îi pună, mai ales că are drum ocazional, însă aș vrea să nu o mai deranjez doar pentru atât.

    Astfel, mi-ar trebui ceva soluție pentru exterior. Nu am căutat niciodată, dar eram sigur că există. Articolul tău mi-a confirmat.

  2. Hmmm, am niște prieteni de ai căror pisici avem grija când pleacă ei de acasă mai mult timp. Și ei zic, dim contra, le e teama ca pisicile se vor ingrasa dacă își iau un astfel de dispozitiv. Oricum sunt deja cam grasute :). Nu ma deranjează sa am grija de pisici, chiar îmi plac. Dar le-ar fi util un astfel de gadget.

    • Hrănitorul permite să reglezi cantitatea de mâncare la o masă și de câte ori primesc mâncare.
      Eu l-am configurat de exemplu de 3 ori pe zi: la 06:00, la 17:00 și la 22:00.
      Înainte de aparat, mai ales în zilele lucrătoare, le puneam multă mâncare, pe considerentul că le dădeam doar de 2 ori pe zi: dimineața și seara.

  3. M-am lovit si eu de aceeasi problama insa pentru un labrador, deci caine de curte. Si am gasit masinarii pentru hranire automata timp de o saptamana, 2.5-3 kilograme. Si se putea seta cantitatea de mancare si de cate ori pe zi sa lase boabele sa cada din recipient.
    Pentru apa am lasat o cismea cu robinetul putin stricat si un vas sub picurator a fost de ajus ca sa se adune cam 2-3 litrii pe zi. Asta e si aviz celor care spun ca pierde doar o picatura… da, asa este se aduna in 24 de ore in litrii intregi.
    Cert este ca legat de hranitor automat pentru catei si-a facut toti banii, l-am folosit cam 2-3 ani pentru 4 plecari in concedii. Era cu baterii din pacate. Atentie insa cand alegeti la cantitatea de mancare sa acopere nevoile animalului si daca este pentru interior sau exterior. La mine fiind pentru interior i-am facut o protectie de tabla ca sa reziste la exterior si sa fie destul de stabil la interactiunile catelului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*