Greu cu cazările în Grecia perioada asta

Cazare Grecia - Thasos - Thasos Blue Apartments
Cazare Grecia - Thasos - Thasos Blue Apartments

Acum vreo 2 săptămâni am stabilit practic perioada de concediu pe care ne-o vom lua. Vor fi și perioade cu nunți, așadar dacă tot ne vom plimba ceva mai mult perioada aceea, am zis să punem și concediul atunci.

Am ales să mergem din nou în Grecia

O să apelăm din nou la tradiționala Grecia. De ce? Ai de toate: plaje, natură, mâncare bună și drumurile sunt bune. Voiam să zic că e și echilibrat din punct de vedere prețuri, dar cazările m-au dat peste cap.

Lefkada, vedere spre Egremni
Lefkada, vedere spre Egremni

Acum 2 ani, când ne întorceam din Lefkada, am zis să mai stăm câteva zile în Halkidiki.

Am luat o cazare de 5 stele, am zis atunci că sparg portofelul(ce e drept, cheltuisem mai puțin decât bugetasem), dar 2023 îmi demonstrează că nu e chiar așa. Mă uitam cât ar costa cazarea aceea acum și prețul e cam…de 3x mai mare. Ce pot să zic?

Itinerariul la vremea aceea a fost Halkidiki – Lefkada – Halkidiki… am fost cu mașina, cum de altfel planificăm și acum să mergem.

Prețul cazărilor a explodat

Eram relativ cu gândul deschis legat de unde mergem în Grecia anul acesta. Am zis nu Thasos, că ni s-a părut plicitisitor când am fost, în 2018.. M-am uitat tot în Halkidiki, pe ideea că ne-am întoarce într-o zi acasă la nevoie.
Am renunțat, nu găseam nimic la preț decent și care să fie OK în perioada aleasă.

Am zis să vedem și celelalte insule. Am ajuns în Kefalonia. Booking zicea aici că 92% din cazări sunt rezervate în perioada noastră. Ce era disponibil era la niște prețuri…

Am stat cred că o săptămână, aproape în fiecare seară, să fac liste de cazări. Când să zic, gata, mă hotărăsc aici, zice și Ralu OK – cazarea nu mai e disponibilă.

OK…am zis să ne uităm și mai la sud, hai în Zakynthos. Am căutat și aici – dar insula fiind mai mică = mai puțin cazări. Hai înapoi în Kefalonia.

Până la urmă am rezervat o cazare în Kefalonia. Bugetul, of course, a fost depășit cam cu 20-30%, dar ce să zic asta e.
Amuzant este că după ce am rezervat cazarea, la vreo 15 minute îmi scriu cei de la cazare că pentru a confirma să le transfer în contul bancar 20% din suma rezervării. Mi s-a părut foarte stranie cererea.

Ulterior când m-am uitat, am văzut că ei încasează doar cash valoarea cazării.

Morala este să rezervi din timp..ca să ai din ce alege

Morala, desigur, este să rezervi cazarea din timp.
Aveam o cazare rezervată în Halkidiki pentru o perioadă din iunie și nu am mai mers, pentru că am schimbat prioritățile puțin perioada asta.

Dar dacă rezervam pentru concediu mai din iarnă, poate că nu găseam la un preț semnificativ mai mic…dar măcar aveam din alege.

Ar mai fi varianta și ca fix înainte de a pleca să rezervi cazarea, pe ideea că alții au anulat în ultim moment, dar e o loterie treaba asta.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

2 comentarii

  1. Eu merg pe strategia: locuri mai putin populare si nu ma duc… in full sezon niciodata. Am o problema cu soarele puternic si nu vreau sa pierd jumatate de zi sa caut umbra. 🙂

    • Da, acum că mă gândesc era o variantă cu plecatul în septembrie, poate chiar început de octombrie. Dar dacă vrei plajă și relaxare devine loterie cu vremea de afară. Din păcate nu am mai putut merge în iunie, cum aveam inițial de gând…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*