Google a retras versiunea plătită Custom Search Engine

Google Site Search era un tool senzațional pentru multe site-uri. Să dezvolți un motor de căutare, chiar intern, pentru un site – și care să livreze rezultate cu super relevanță nu e un task ușor.

Google punea la dispoziția webmasterilor motorul lor de căutare particularizat, pe care puteai limita rezultatele care apar – de exemplu, puteai configura să îți caute doar în conținutul tău. Frumusețea era că, dacă aveai mai multe site-uri, puteai să le integrezi pe toate într-un motor de căutare.

Foarte simplu, puteai ulterior integra acest motor de căutare direct în site-ul tău. Cu design custom, folosind core-ul Google Search însă.

Din păcate, versiunea plătită a motorului de căutare nu se mai află la vânzare, din 1 aprilie. Tot de atunci pare că nu se mai pot prelungi abonamentele existente.

Google_site_Search

Varianta gratuită este în continuare disponibilă, dar apar reclamele. Pentru publisheri probabil că o fi în continuare o soluție, mai ales prin conectarea contului de AdSense.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

2 Comments on Google a retras versiunea plătită Custom Search Engine

    • Acum vreo 2-3 luni când customizam eu un search nu scria nicăieri pe acolo că îl retrag. Bai mai mult, și acum scrie că am versiunea „Free”.
      Căutam de nebun să îl upgradez și nu mai găseam unde să le dau banii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*