Google scoate posibilitatea de a livra campaniile de Search & Shopping în ritm accelerat

Google a anunțat că va retrage posibilitatea de a seta servirea campaniilor în mod accelerat pentru campaniile de tip Search & Shopping.

Campaniile care erau setate în acest mod vor trece automat pe livrare „Standard” până la sfârșitul lunii septembrie. Începând din 17 Septembrie nu se vor mai putea crea campanii de tip „accelerated”.

We’re updating your ad delivery options to help you maximize performance within your daily budget. Starting September 17, 2019, Standard delivery will be the only ad delivery method for Search campaigns, Shopping campaigns, and shared budgets. Accelerated delivery will no longer be available. All Search and Shopping campaigns along with shared budgets using Accelerated delivery will be automatically switched to Standard delivery by October 1, 2019. Accelerated delivery will continue to be available for Display campaigns and Video campaigns.

sursa

Una dintre modurile avantajoase ale livrării accelerate pentru campanii de tip ecommerce era în campanii de tip Black Friday, când este importantă atragerea unui număr cât mai mare de vizitatori la începuturile campaniilor.

Campaniile setate pe „accelerated delivery” livrau de fiecare dată ad-ul când exista un match între consumator și targetare, pe când cea standard optimiza în funcție de bugetul advertiserului afișarea pe parcursul zilei (sau programului de servire a reclamelor).

Este păcat că se retrage o funcționalitate, dar trebuie să recunosc că era o opțiune destul de rară și se poate relativ contracara. Totuși, nu atât de instant ca până acum.
O modalitate de a atrage rapid vizitatori este de a seta reguli de servire pe perioade ale zilei și creșterea cpc-urilor pe o anume perioadă, dar planificarea va fi ceva mai complicată decât de a schimba regula de servire printr-un radio button.

În altă ordine de idei, Google a început să trimită remindere pentru retragerea raportării privind poziția medie.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*