Funcționarea aerului condiționat ar trebui reglementată în spațiile publice

Că tot a dat căldura, cred că una dintre cele mai bune reguli care s-ar putea introduce este acela ca atunci când aerul condiționat este pornit, ferestrele să fie închise. Peste tot, că e birou, STB sau altceva.

Este absurd să te mai plimbi cu noile Otokare de la STB cu aerul condiționat, iar ferestrele să fie deschise. La fel și în multe birouri sau magazine.
Pe lângă că este ineficient ca scop în sine, mai este și o sursă de poluare prin consum inutil de energie.

În plus, în toate mediile publice închise, că vorbim de birouri, magazine sau alte locuri publice, ar trebui stabilită prin lege o temperatură unică. 23 grade, că nu e nici mult, nici puțin.

Cred că la birouri ar fi cel mai simplu lucru de implementat, mai ales în clădirile mari. Acolo termostatul ar trebui să fie neprogramabil manual. Sigur sunt soluții.

Pentru cei care se plâng mereu că le e frig de la aer, întotdeauna pot lua ceva peste. Mă amuză când colege îmbrăcate în maieuri sau cu umerii goi protestează că ar fi prea „frig” și îmi e că nu pot să le explic decent că una e să fii la tricou/cămașă sau la maieu + fustă.

E pur și simplu absurd să stai să te topești prin birouri când există aer condiționat sau în mijloace de transport în comun.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!1 Comment on Funcționarea aerului condiționat ar trebui reglementată în spațiile publice

  1. Te contrazic un pic. In Doha exista o strada in zona magazinelor de super luxury Lafayette – cu AC! Strada și afara sunt 45 de grade și fix cand pasesti pe aceea strada neacoperita zici e chiar plăcuta plimbarea!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*